Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nahrazujeme zaměstnance umělou inteligencí, vystřelili si z lidí jihomoravští záchranáři

Na webu a sociálních sítích jihomoravských záchranářů se dnes ráno objevila zpráva o tom, že Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje v rámci přísně utajovaného projektu rozhodla o tom, že práci záchranářů nahradí umělá inteligence. Sanitky se budou řídit samy, místo záchranářů budou životy pacientů zachraňovat roboti. Na konci prohlášení popřáli zástupci jihomoravských záchranářů všem čtenářům krásný apríl.

„Přiznávám, že na projektu pracujeme již několik let, měli jsme na to najatý speciální tým, který sídlil v podzemí našeho sídla v Brně-Bohunicích. Jeho členové nesměli vycházet, aby nic neprozradili. Není však třeba mít obavy, bylo o ně dobře postaráno, pravidelně absolvovali lékařské prohlídky, což jsme pochopitelně zajistili z vlastních zdrojů. A rozhodně nestrádali, mysleli jsme i na pestrou stravu bohatou na vlákniny a vitamíny. A musím říct, že se nám investice vyplatila, podle mého názoru tým odvedl skvělou práci. A co víc, jsme opět v něčem první,“ stojí v aprílovém prohlášení ředitelky jihomoravské záchranky Hany Albrechtové.

Použití umělé inteligence u jihomoravských záchranářů by podle aprílového frku mělo začít už u dispečinku, kde by „nezůstala živá duše“. Tím by to však zdaleka neskončilo. „Telefony jsou napojeny na složitý systém, který na základě nahraných algoritmů dokáže komunikovat s volajícími, poskytnout jim rady a popřípadě vyslat sanitku. Systém funguje velmi dobře, samozřejmě připouštíme jistou míru chybovosti, má to ještě svoje mouchy, ale na tom pracujeme. Nedávno došlo k záměně obce Hradčany na Tišnovsku a Pražského hradu. Dispečink vyslal vůz do hlavního města a sanitka se tak vyblokovala na několik hodin. Ale s mírnými ztrátami se ze začátku počítá,“ popsala mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Podle Bothové by se sama řídila i sanitka a místo záchranářů by o pacienty pečovali roboti vybaveni umělou inteligencí. „Ano a musím říct, že jsem až překvapená, že nejen poskytování péče je na vysoce odborné úrovni – programátoři odvedli skvělou práci – ale naši roboti-záchranáři umí být i velmi empatičtí. Zrovna nedávno se jeden umělý kolega nad smutným osudem pacienta rozplakal. V současné době se zacvičují roboti-lékaři, intubace jim ještě trošku dělá problém, zato léky umí nazpaměť skvěle, jako když bičem mrská,“ uvedla ředitelka záchranky. Živé bytosti by měly tvořil pouze vedení záchranky, otázkou však prý zůstává, na jak dlouho tomu tak bude.

„Krásný apríl všem,“ zakončili jihomoravští záchranáři své fiktivní prohlášení, které mělo za cíl pobavit veřejnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky apríl, žert, ZZS JMK, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nahrazujeme zaměstnance umělou inteligencí, vystřelili si z lidí jihomoravští záchranáři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.