Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukovanská elektrárna baví i informuje. Už 30 let vydává zpravodaj, zmapoval třeba návštěvu Václava Havla

Už třicet let čtenáře baví a informuje zpravodaj, který vydává elektrárna v Dukovanech na Třebíčsku. První číslo vyšlo v únoru 1994 a do této doby bylo do schránek obyvatel, úřadů a institucí ve dvacetikilometrovém pásmu v okolí elektrárny doručeno přes pět milionů výtisků.

Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany se řadí mezi jeden z nejstarších podnikových časopisů, které vychází nepřetržitě od svého založení.

„Cíl a účel Zpravodaje zůstal po celých 30 let stejný, a to informovat obyvatele žijící ve vzdálenosti do 20 kilometrů od elektrárny o veškerém dění v elektrárně, provozu, odstávkách i hlavních plánovaných událostech. V letech 1994 – 2000 vycházel šestkrát do roka, v následujících dvou letech vyšel pětkrát ročně a od roku 2003 až do současnosti je zpravodaj čtvrtletníkem,“ informoval mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Během mimořádných událostí, jako bylo například 10. a 25. výročí provozu dukovanské elektrárny, vyšla speciální čísla a přílohy.

„Zpravodaj se čtyřiceti tisíci výtisky oslovuje přes 100 tisíc obyvatel našeho regionu, a je tak pro nás nejen příležitostí k poskytování aktuálních informací o provozu elektrárny, ale také závazek a odpovědnost v otevřené komunikaci a posilování dobrých sousedských vztahů a vazeb. Stejně jako elektrárně, i Zpravodaji proto přeji minimálně šedesát let úspěšného fungování a spokojených čtenářů,“ vysvětlil a popřál Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Zpravodaj své čtenáře informuje, ale také baví. Součástí všech 138 vydání byly informace ze života v okolních obcích a městech, pozvánky na různé kulturní a společenské akce, soutěže a křížovky.

Čísla Zpravodajů vydávaných od roku 2012 najdete i ZDE.

Ondřej Vetchý, Marek Eben nebo Magdalena Kožená 

„V rámci 2472 stran, které byly od roku 1994 popsány, proto najdeme také rozhovory se zajímavými osobnostmi, kteří elektrárnu nebo její okolí navštívily. Na titulních stránkách jsme tak mohli vidět divadelní a filmové umělce Jiřího Suchého, Ondřeje Vetchého, Jiřího Bartošku, Marka Ebena, Oldřicha Navrátila, Josefa Dvořáka, Danu Morávkovou, Vojtu Kotka nebo zpěváky a hudebníky Magdalenu Koženou, Ondřeje Havelku, Pavla Šporcla nebo sportovce Barboru Špotákovou, Jaromíra Jágra či Josefa Zimovčáka a řadu dalších,“ jmenuje Bezděk.

Čtenáři si zde mohli přečíst třeba i reportáže z návštěv regionálních politiků a ústavních činitelů, jako byl například prezident Václav Havel.

Ohodnoť článek

Foto ekolist.cz | Zdroj JE Dukovany

Štítky elektrárna, zpravodaj, časopis, čtenář, 1994, informace, zábava, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukovanská elektrárna baví i informuje. Už 30 let vydává zpravodaj, zmapoval třeba návštěvu Václava Havla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.