Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zemřela herečka z Husy na provázku Kristína Richterová. Zářila v kontroverzní hře o předsudcích

Dnes v noci zemřela herečka a zpěvačka Kristína Richterová z brněnského divadla Husa na provázku. Diváci ji mohli znát z představení Gadžové jdou do nebe, které pojednává o soužití mezi Čechy a Romy a předsudcích na obou stranách.

Zástupci divadla Husa na provázku na svém facebookovém profilu oznámili, že v nočních hodinách zemřela herečka a zpěvačka Kristína Richterová. „Upřímnou soustrast všem, jimž jsi byla blízko, Kristíno, a samé nebeské hauptky! Nekončící potlesk z Tvého Provázku,“ vzkazují kolegové na sociální síti.

„S mnohdy ne úplně příznivými kartami, které jí život rozdal, hrála statečně a s humorem. Byla velkorysá. Nejen na jevišti a k publiku, jež tolik milovala. Hrála, zpívala a upomínala nás přitom na radost, kterou může divadlo dávat těm, kdo ho tvoří,“ píše se v příspěvku.

Richterová zářila v kontroverzní inscenaci Gadžové jdou do nebe. Hra pojednává o česko-romském soužití. O předsudcích na obou stranách a možnostech jejich korekce. Představení srší humorem, ale obsahuje i pasáže zcela bez něj.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Husa na provázku

Štítky divadlo, herečka, úmrtí, Husa na provázku, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela herečka z Husy na provázku Kristína Richterová. Zářila v kontroverzní hře o předsudcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.