Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vedení Kyjova chystá zavést karty výhod pro obyvatele. Chce je motivovat k přihlášení trvalého pobytu

Vedení Kyjova na Hodonínsku chce od letošního roku spustit projekt Kyjovské karty, který má obyvatelům města přinést několik výhod. Snahou radnice je motivovat lidi, kteří v Kyjově žijí, aby se tam přihlásili k trvalému pobytu. Město nyní vybralo firmu, která by systém ve městě se zhruba jedenácti tisíci obyvateli administrovala.

Vedení Kyjova chce obyvatele motivovat, aby si ve městě přihlásili trvalý pobyt. „Víme, že v Kyjově jsou asi dvě tisícovky lidí, kteří zde nemají trvalé bydliště. Máme na ně výdaje, ale ne příjem z daní, který je pro nás základní. K přihlášení pobytu by je mohla motivovat karta, kterou připravujeme. Místním bude nabízet výhody zejména u městských služeb,“ uvedl  místostarosta Kyjova Daniel Čmelík (Sedmadvacítka nezávislých).

Na kartě dostanou obyvatelé kredit, o jehož výši vedení města zatím jedná. Pokud lidé navštíví třeba městské akvacentrum nebo kino, část vstupného zaplatí z kreditu, část ze svého. Karta by tak měla znamenat pro místní úsporu a zároveň by podpořila využívaní služeb, které město nabízí.

Zastupitelé na svém posledním jednání projednávali to, kdo by projekt administroval. Nejprve uvažovali o společnosti, která měla na starost jednorázový projekt na oživení lokální ekonomiky Corrency. Systém fungoval na podobném principu. Lidé dostali cílenou dotaci čtyři sta  takzvaných correntů, kterou využili na polovinu nákupu u místních obchodníků.

„S Corrency jsme byli spokojení, našli jsme ale projekt Aktivní město, který je pro potřeby Kyjovské karty vhodnější. Rozhodli jsme tedy, že budeme dál jednat se zástupci téhle společnosti,“ dodal Čmelík.

Zásadní rozdíl je podle materiálu pro zastupitele v tom, že projekt Aktivní město nepožaduje žádné finanční plnění předem. V každém měsíci provede úhrady za obyvatele poskytovatelům slev z vlastních zdrojů. Po skončení měsíce připraví fakturu, která bude proplacena až po jejím schválení a kontrole ze strany města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Kyjov

Štítky služby, výhody, karta, obyvatelé, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Kyjova chystá zavést karty výhod pro obyvatele. Chce je motivovat k přihlášení trvalého pobytu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.