Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Amálka upadla do bezvědomí a přestala dýchat. Život jí zachránil tatínek masáží srdce

Velmi nepříjemné chvíle zažili v polovině listopadu loňského roku rodiče malé Amálky z Blanska. Ta trpěla respiračním onemocněním a její stav se náhle zhoršil do té míry, že u ní došlo k zástavě oběhu. Rodiče rychle zavolali pomoc a podle rad operátorky jihomoravských záchranářů začal tatínek provádět masáž srdce. To byl jen první krok, který nakonec vedl k záchraně života i zdraví jeho dcery.

Rodina si prožila chvíle strachu a beznaděje

Resuscitaci za chvíli převzala lékařská posádka z blanenské základny, která rozšířila péči o zaléčení a intubaci. Právě zdravotníkům se společným úsilím podařilo obnovit srdeční činnost malé Amálky.

„Amálka pak byla vrtulníkem transportována na ARO Dětské nemocnice v Brně, po pěti dnech na JIP oddělení společně s maminkou a o pár týdnů později ještě do Fakultní nemocnice v Motole, kde podstoupila operaci srdce,“ popsala na webu záchranářů jejich mluvčí Michaela Bothová.

Amálka přišla zdravotníkům poděkovat a věnovala jim obrázek

Šestiletá Amálka přišla v doprovodu maminky, tatínka i svého mladšího brášky navštívit lékaře Radka Štětinu a záchranáře Víťu Baláka a Jiřího Maška. Věnovala jim na památku obrázek, který bude mít na základně v Blansku své čestné místo.

„Nedokážu ani vyjádřit slovy, jaké všechny pocity se v nás mísily a ještě stále mísí. Strach, beznaděj, bolest, která Vás niterně štěpí na milion kousků, se střídá s pocitem úlevy, štěstí, lásky, pokory a naděje. Pociťujeme obrovský vděk ke všem, kteří jakkoli pomohli a především mému muži a záchranné službě, že mi Amálku zachránili,“ uvedla na webu záchranářů maminka dívenky Lucie, která doplnila, že pro nic víc než vědomí, že jsou všichni spolu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchrana života, dívka, záchranáři, masáž srdce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amálka upadla do bezvědomí a přestala dýchat. Život jí zachránil tatínek masáží srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.