Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na brněnském gymnáziu řádí Záchodový fantom. Toalety od fekálií prezentuje jako umělecká díla

Na EKO Gymnáziu Brno řádí Záchodový fantom. Jde o člověka, který v budově gymnázia ve Starém Lískovci pomazává toalety a jejich okolí exkrementy, takto upravené školní prostory fotí a fotky zveřejňuje na instagramovém účtu. K obrázkům navíc fantom píše texty, ve kterých fekáliemi znečištěné toalety prezentuje jako umělecké instalace. Škola o situaci ví a řeší ji s právníky a policií.

Fotky znečištěných toalet doplňují detailní popisky

Na instagramovém profilu s názvem zachodovyfantom.revival se objevují fotky toalet znečištěných exkrementy doplněné o texty, které zachycené scény detailně popisují. „Tato instalace vystihuje spojení mezi nihilismem a samotou prostřednictvím dekonstrukce každodenního prvku. Hlavním prvkem této instalace je záchod, jehož tradiční všední funkce je subvertována, jelikož exkrementy jsou všude, jen ne uvnitř něj,“ píše se u fotky, která zachycuje toaletu s ulomeným prkénkem značně potřísněnou fekáliemi.

„Celkově lze tuto instalaci chápat jako výpoveď zhýralého individua o absurdnosti lidského života. Prostřednictvím subverze obvyklých významů a objektů vytváří tato instalace prostor pro filozofické uvažování o povaze existence a nevyhnutelné krizi hodnot v lidském životě, která je způsbena ztrátou smyslu,“ končí popisek.

Škola situaci řeší s právníky i policií

O jednání Záchodového fantoma naši redakci informovala v nepodepsané zprávě osoba, která tvrdí, že je matka jednoho ze studentů. „Ve škole řádí takzvaný Hovnový fantom, jedná se o nějakého úchyla, který patlá výkaly po stěnách na záchodě, ty si pak vyfotí a dá to na Instagram, kde k tomu napíše zvrácený popisek. Tento fantom řádí ve škole už skoro rok a škola je neschopná ho najít, dopadnout a potrest,“ napsala osoba v anonymním mailu redakci Brněnské Drbny.

To, že někdo skutečně dlouhodobě znečišťuje toalety v budově školy, potvrdil naší redakci i ředitel EKO Gymnázia Brno. „V současné době řešíme situaci s E-Bezpečí (autorita pro bezpečnost na internetu), s advokátní kanceláří a policií. Zmiňovaný instagramový účet může být považován za studentskou recesi, ale pro školu jde o situaci, kterou musíme řešit,“ napsal redakci Brněnské Drbny ředitel školy Petr Handlíř.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchodový fantom

Štítky Záchodový fantom, exkrementy, záchody, WC, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

V Brně vzniká banka, kam si lidé mohou uložit svou stolici. Může je to ochránit před nemocemi ------NENÍ TO PROSÍM TADY TA BANKA??

Čtvrtek, 8. února 2024, 12:36Odpovědět

Marie Glanczová

není o čem psát, tak aspoň o hovnech? to je úroveň...

Čtvrtek, 8. února 2024, 11:46Odpovědět

Diskutér T.

Nepořádek má negativní vliv na psychickou pohodu i vztahy Z průzkumu vyplynulo, že 51 % dotázaných způsobuje nepořádek doma negativní pocity. Lidé, kteří se vracejí do neuklizeného domova, mají sklony k úzkostem, depresím a únavě. Naopak ti, kteří mají doma čisto, jsou uvolněnější a mají více energie. Nepořádek má vliv i na soustředění a pracovní efektivitu. S tím se ztotožňuje 31 % dotázaných. Důvodem je odvádění pozornosti od pracovní činnosti k pohozeným věcem, viditelnému prachu nebo plnému dřezu nádobí. Nepořádek navíc mozku naznačuje nedokončenou práci, což může být pro některé lidi velmi stresující. To platí zejména v případech, kdy lidé řeší závažné životní problémy.

Čtvrtek, 8. února 2024, 05:39Odpovědět

Diskutér T.

DROGY dělají divy - ono bylo před vysvědčením a tak někdo vyobrazil, jak se staví k učivu........a asi doma má suchej hajzlík a nezaměstnaný rodiče, tak neví, jak se na moderním WC chovat!!! FUJKY FUJKY!!

Čtvrtek, 8. února 2024, 05:37Odpovědět

Alice Bělíčková

Neřádil náhodou před nějakými pár lety na některé z brněnských fakult?

Úterý, 6. února 2024, 20:24Odpovědět

Tomáš Nosek

Jo... V Mladé Boleslavi na gymnáziu dr. Josefa Pekaře též řádil h*v*o*ý fantom. I přes různá opatření a hlídání se nepřišlo na to, kdo to dělal. Nakonec se přiznal jeden student z maturitního ročníku...

Úterý, 6. února 2024, 09:26Odpovědět

Na brněnském gymnáziu řádí Záchodový fantom. Toalety od fekálií prezentuje jako umělecká díla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.