Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Orlí ulice v Brně se vrací pošta. Pod stejnou střechu se přestěhuje i stavební úřad

Vedení Brna dál jedná s Českou poštou o odkupu budovy v Orlí ulici, která by se měla stát sídlem centrálního stavebního úřadu. Jednání jsou korektní a pružná. Úřad by v budově měl fungovat společně s poštou, jejíž služby se tam dnes po několika měsících vrátily.

Česká pošta ke konci ledna ukončila s ohledem na kapacitu provoz pobočky v obchodním centru Velký Špalíček a místo toho otevírá tři přepážky v Orlí. Pobočku tam podnik v souvislosti s rušením dalších míst po republice loni zavřel.

I přes návrat poštovních služeb do Orlí ulice Česká pošta stále počítá s prodejem objektu. Zájem má právě město, které loni v prosinci rozhodlo o sloučení stavebních úřadů z městských částí do jednoho.

„Máme znalecký posudek, takže víme cenu budovy. S ohledem na to, že jednání nejsou ukončená, ji ale nechci komentovat, abych neohrozil zdar celé transakce. Česká pošta však komunikuje velmi flexibilně,“ radní pro majetek Jiří Oliva (SOCDEM).

Přibližně od dubna by město prozatím bylo v budově v nájmu, aby stihlo připravit nový stavební úřad. „Od 1. července musíme zahájit ostrý provoz, tak abychom tak tři měsíce na přípravu měli a stihli nachystat zázemí pro 200 lidí, kteří budou na novém úřadě pracovat,“ dodal Oliva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mapy.cz

Štítky pošta, správa, stavby, Česká pošta, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Orlí ulice v Brně se vrací pošta. Pod stejnou střechu se přestěhuje i stavební úřad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.