Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Policisté vyrazili dveře bytu, aby zachránili život seniorovi, který ležel na zemi a nekomunikoval

Policisté vyrazili zachránit život čtyřiaosmdesátiletému muži, který na konci minulého týdne volal své ošetřovatelce s tím, že má zdravotní problémy, bolesti a je dušný. Hlídka, která dorazila na místo, se rozhodla vykopnout dveře a muži tak zachránila život.

„Na konci minulého týdne spěchala hlídka obvodního oddělení z Výstaviště do brněnských Bohunic. Tam měl mít zdravotní potíže čtyřiaosmdesátiletý muž. Ten ještě telefonicky stačil své ošetřovatelce sdělit, že má bolesti, je dušný a není mu dobře. Následně zavěsil a byl nekontaktní,“ popsal začátek zásahu policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté, kteří na místo dorazili, se na seniora snažili dozvonit, ale vzhledem k tomu, že jim neodpovídal a věděli, že je v ohrožení života, rozhodli se vyrazit dveře.

Svou reakcí muži zachránili život, našli ho totiž omdlévajícího a téměř nekomunikujícího ležet na zemi pod stolem. „Okamžitě mu poskytli první pomoc a v té pokračovali až do příjezdu záchranářů. Ti pak seniora stabilizovali a převezli do nemocnice,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, dveře, záchrana života, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté vyrazili dveře bytu, aby zachránili život seniorovi, který ležel na zemi a nekomunikoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.