Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Záchranáři zasahovali u překotného porodu. Za dvacet minut měla malá už hlavičku venku, líčí maminka

Na rychlý porod své dcery Klárky asi dlouho nezapomene novopečená maminka Lenka. Kvůli tomu, že se jednalo o překotný porod, musela totiž žena svou dceru porodit doma. Naštěstí jí na pomoc přijeli záchranáři, kterým spokojení rodiče o několik dní později poslali děkovný vzkaz.

Žena začala rodit doma, za dvacet minut už byla venku hlavička

Žena, kterou jihomoravští záchranáři na svých webových stránkách představili jako Lenku, pravděpodobně jen tak nezapomene na úterý 9. ledna 2024. Místo toho, aby si se svým partnerem Alešem užívali klidný večer, začala Lenka nečekaně rodit. Do nemocnice to však už nestihla, protože se jednalo o překotný porod.

Překotný porod trvá zhruba dvě hodiny. Jde o velice rychlý, spontánní porod, kdy se doba od odchodu plodové vody do narození miminka nepočítá na hodiny, ale na desítky minut. To nastává zejména při silných děložních kontrakcích nebo v případě, že miminko je malé a má nízkou porodní váhu.

Naštěstí jí na pomoc přispěchali záchranáři z Ivančic, Aleš Odehnal a Adam Foral, kteří Klárce pomohli na svět. Záchranářskou posádku, která byla na místě první, pak vystřídal lékařský tým, který pomohl s ošetřením maminky i miminka.

„Více takových andělů v podobě záchranářů“

Maminka Lenka a tatínek Aleš se o několik dní později rozhodli posádce poděkovat a napsat jim děkovný dopis, ke kterému přiložili i fotku malé Klárky. „Děkujeme moc za skvěle zvládnutou situaci! Nikdy na tento zážitek nezapomeneme. Více takových andělů v podobě záchranářů,“ napsali rodiče záchranářům.

Záchranáři Lenčino poděkování zveřejnili na webových stránkách a připojili k němu text, ve kterém celé rodině přejí zdraví. „Zdravotníci, kteří byli na místě, vzkazují mamince, že byla moc šikovná a statečná. Hodně pomáhal i tatínek,“ napsali záchranáři na svých stránkách.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, porod, pomoc, poděkování, Brno

Záchranáři zasahovali u překotného porodu. Za dvacet minut měla malá už hlavičku venku, líčí maminka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.