Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Hodoníně se narodil vzácný přímorožec arabský, jediný svého druhu v českých zoo

V Zoo Hodonín se narodilo mládě vzácného přímorožce arabského, je to sameček. Přímorožce arabské chová hodonínská zoo jako jediná zahrada v Česku. Zoo o tom dnes informovala na svém webu.

Přímorožec se narodil 17. ledna, tedy ve stejný den jako první letošní mládě Zoo Hodonín - gekon obrovský. „Po dvou loňských samicích jde tentokrát o samečka. Naše stádo se tak rozrostlo celkem na osm kusů. Hodonínská zoo je přitom jediná v České republice, která tento druh antilopy chová,“ uvedl mluvčí zoo Ivo Cencinger.

Přímorožci arabští z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody vrací, a to díky záchranným programům zoologických zahrad. Jde o antilopu nižší postavy s protáhlejší hlavou, delším ocasem a dlouhými rohy. Typické je pískově bílé zbarvení těla. Hodonínská zoo s chovem tohoto ohroženého druhu začala v roce 2016, kdy ze zoo v Curychu přivezla dvě samice. K nim později přibyl samec z britského Marwellu.

Zoo Hodonín patří k nejmenším a nejmladším v České i Slovenské republice. Otevřena byla v roce 1977. Loni do zařízení zavítalo téměř 174 tisíc návštěvníků, což je meziročně zhruba o 6 tisíc méně. I tak šlo o třetí největší návštěvnost v historii zoo.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZOO Hodonín

Štítky mládě, zoo, přímorožec, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodoníně se narodil vzácný přímorožec arabský, jediný svého druhu v českých zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.