Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně otevřou novou lesní školku. Děti si pohrají v přírodě nebo indiánském stanu

V jihomoravské metropoli brány otevře první lesní mateřská škola zřízená městskou částí, provozu se ujmou brněnské Bosonohy. Na dvacítku dětí čekají hodiny dobrodružství v přírodě, v nepříznivém počasí se předškoláci schovají do týpí nebo maringotky. Teplé obědy jim pracovníci dovezou z nedaleké jídelny.

Dobrodružství v přírodě

V září jihomoravské předškoláky přivítá nová školka. Místo klasické budovy ale v brněnských Bosonohách chystají zázemí v lese. V městské části už sice kamennou školku s dostačující kapacitou mají, rozhodli se ale vyjít vstříc trendům i požadavkům rodičů a novou pobočku otevřou v přírodě.

Na děti v lese čeká zázemí s toaletami a maringotka. V nepříznivém počasí se schovají do indiánského týpí nebo zateplené mongolské jurty s židlemi i místem na odpolední spaní. Svačiny i teplé jídlo každý den dovezou pracovníci nedaleké školní jídelny.

Ušetří za energie

„V lesní mateřskou školu se přemění přírodní dětský klub, který u nás funguje již sedmým rokem. Našim záměrem je rozšířit nabídku předškolního vzdělávání pro děti z Bosonoh, zájem o tento způsob vzdělávání je navíc mezi rodiči stále větší. Je to trend, který už dlouhodobě vnímáme,“ uvedl starosta Bosonoh Martin Černý (KDU-ČSL).

Nové vzdělávací zařízení pojme dvacet dětí a náklady budou pro město zhruba stejné jako u jiných mateřských škol. „Provoz nás bude stát stejně jako u kamenné školky. Ušetříme za energie, naopak větší náklady vynaložíme na dovoz jídla,“ doplnil Černý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky školka, lesní školka, vzdělávání, příroda, Brno, Brno-Bosonohy

V Brně otevřou novou lesní školku. Děti si pohrají v přírodě nebo indiánském stanu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.