Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Požár rodinného domu způsobil škodu za dva miliony. Dvě mladé ženy skončily v nemocnici

Při dnešním požáru rodinného domu v Holasicích na Brněnsku se dvě ženy nadýchaly kouře a skončily v nemocnici. Řekla to mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Škodu hasiči předběžně vyčíslili na dva miliony korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci, informovali na síti X.

Hasiči dostali hlášení o požáru krátce po 09:30. Vyjeli k němu například i hasiči z nedalekých Židlochovic nebo z brněnského výstaviště. „Z domu jsme zachránili jednu ženu, která skončila v péči ZZS," informovali na síti X. Kolem 10:15 dostali požár pod kontrolu a krátce před 11:00 jej uhasili úplně.

Záchranáři měli v péči kvůli požáru nakonec dvě ženy. V prvním případě se jednalo o mladou ženu, která se nadýchala zplodin hoření. Záchranáři jí poskytli kyslíkovou terapii a převezli ji k další péči do brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny. „V péči jsme měli i ženu středního věku, tam byl stav vážnější. Bylo nutné ji zaintubovat a napojit na řízenou (plicní) ventilaci, protože pacientka utrpěla takzvané inhalační trauma. K další péči jsme ji převezli do Fakultní nemocnice Brno," uvedla Bothová.

„Na místo jsme vyslali několik prostředků včetně velkokapacitní sanitky, protože jsme očekávali, že by tam mohlo být více pacientů," doplnila mluvčí záchranářů. To se však nepotvrdilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, zranění, rodinný dům, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár rodinného domu způsobil škodu za dva miliony. Dvě mladé ženy skončily v nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.