Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lyžařům nepřeje počasí. Na jižní Moravě je návštěvnost areálů spíše slabá

Návštěvnost lyžařských areálů v Jihomoravském kraji byla o uplynulých svátcích a mezi nimi spíše slabá. Lyžařům nepřeje počasí, nemrzne, některé dny navíc i pršelo. Dnes to řekli provozovatelé či správci areálů.

Lyžování zachraňuje technický sníh

Lyžovat se v areálech na jihu Moravy začalo loni v první polovině prosince, kdy vydatně sněžilo a teploty se pohybovaly pod nulou. V druhé polovině prosince šly ale teploty nahoru, přírodní sníh v terénu roztál. V areálech je technický sníh.

Počasí se podepsalo na návštěvnosti areálů o svátcích i mezi nimi. „Návštěvníků nedorazilo tolik, kolik jsme očekávali. Nebylo to fiasko, ale atmosféra byla komorní. Odbavit jsme jich mohli rozhodně více, byli jsme zhruba na polovině, fronty se netvořily,“ uvedl za areál v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku Vlastimil Jílek. Areál leží na východním okraji Českomoravské vrchoviny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Na sjezdovce leží asi 30 až 40 centimetrů sněhu.

Nízká návštěvnost v Němčičkách, v Olešnici celkem dobrá

Nízkou návštěvnost zaznamenali i v areálu v Němčičkách na Břeclavsku, kde se lyžuje na svahu mezi vinohrady. Mají tam přes zimu položený umělý povrch, který umožňuje lyžovat i za nepříznivých podmínek. Lyžovat se tam tedy dá i za situace, kdy jsou teploty nad nulou a sníh není. Svah je pokrytý sněhem asi ze tří čtvrtin. „Návštěvnost byla slabá. Dělali jsme ale školičky pro děti, které nejsou v kurzech, a o ty zájem byl,“ uvedl za provozovatele Jaroslav Stávek.

V Olešnici na Blanensku návštěvnost hodnotí jako celkem dobrou. „Na ty podmínky, které jsou, tak byla návštěvnost dobrá. Podobná jako loni,“ uvedla za středisko spolumajitelka Petra Bártová. Doplnila, že na sjezdovce stále leží kolem půl metru sněhu. Areál nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením.

Provoz je přerušený v areálu ve Filipově údolí na Hodonínsku. Tam se lyžovalo jen o víkendu v první polovině prosince, kdy napadl sníh.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařům nepřeje počasí. Na jižní Moravě je návštěvnost areálů spíše slabá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.