Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé už před knihovnou v Blansku nešlapou do kaluží a relaxují na nových lavičkách

Na nových lavičkách odpočívají lidé v Blansku. Před tamní knihovnou dlouhá léta stály betonové květináče, které v prosinci nahradilo moderní posezení. Dělníci také celou plochu vydláždili, aby se před vstupem do vzdělávacího zařízení nedělaly kaluže.

V blanenské Rožmitálově ulici se objevilo několik sedáků a stolků, které nahradily staré květináče. Před tamní knihovnou tak lidé v minulosti pouze procházeli, nyní si s literaturou zájemci na místě posedí.

Vedení radnice s rekonstrukcí lokality spojilo také úpravu povrchu, na kterém lavičky stojí. „Instalaci mobiliáře tak předcházelo kompletní předláždění plochy. Kromě sjednocení různých nesourodých materiálů to mělo i praktický důvod, v minulosti se po deštích tvořily kaluže přímo ve vstupu do knihovny i informační kanceláře kvůli špatně vyspádovanému podloží,“ uvedl mluvčí města Blanska Michal Záboj.

Původně bylo v plánu k posezení přidat také interaktivní prvek, jako jsou piškvorky nebo pexeso. Nakonec ale nápad najde místo v blízkosti dětského hřiště u parku v ulici Svatopluka Čecha a nábřeží Svitavy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko/Michal Záboj

Štítky Blansko, lavičky, novinka, posezení, knihovna

Lidé už před knihovnou v Blansku nešlapou do kaluží a relaxují na nových lavičkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.