Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnská zoologická letos netáhla. Může za to počasí, myslí si vedení

Počet lidí, kteří letos navštívili brněnskou zoologickou zahradu, se proti loňsku snížil. Zatímco loni do zařízení dorazilo zhruba 325 tisíc návštěvníků, letos jich bude odhadem kolem 285 tisíc, řekl mluvčí zoo Michal Vaňáč.

V posledních letech nejvyšší návštěvnost zoo zaznamenala v roce 2019, kdy přišlo přes 331.000 lidí. Bylo to nejvíce od roku 1997, kdy zařízení zavedlo přesnou evidenci prodaných vstupenek.

Letošní návštěvnost je podstatně nižší než loni. Zatímco v roce 2022 dorazilo do Zoo Brno do konce listopadu kolem 318 tisíc lidí, letos jich bylo zhruba 277 tisíc „Jedním z důvodů je určitě počasí. Méně návštěvníků jsme evidovali už po konci zimy, kdy po několika letech přišlo opravdové jaro s množstvím srážek a chladnějšími teplotami. Horké léto také návštěvám zoo příliš nepřálo, naopak na podzim jsme si to částečně vynahradili a lidí zavítalo na Mniší horu a na Hlídku více," uvedl Vaňáč.

Svou roli v nižší návštěvnosti sehrálo i uzavření cesty k lední medvědici Coře kvůli hrozícímu sesuvu svahu. Cestu zařízení uzavřelo na začátku září, návštěvníci tak šelmu naživo od té doby nevidí. Medvědice Cora se přitom těší značné oblibě. V minulosti se stala matkou pěti medvíďat a zvláště ta první z nich, dvojčata Bill a Tom, se v roce 2008 stala velkou atrakcí.

Statistiku návštěvnosti ještě vylepší prosinec, odhad za celý rok je tak kolem 285 tisíc lidí. Stále je to ale více než ve dvou covidových letech, kdy se návštěvnost pohybovala kolem 265 tisíc lidí. V roce 2019, tedy před covidem, zoo navštívilo přes 330 tisíc lidí.

Brněnská zoologická zahrada letos slaví 70 let od založení. Je na Mniší hoře v blízkosti Brněnské přehrady na ploše 65 hektarů. Chová kolem 2200 zvířat 400 druhů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno

Štítky Zoo, Brno, Návštěvnost, Statistiky

Brněnská zoologická letos netáhla. Může za to počasí, myslí si vedení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.