Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně bourají známý hotel, v němž skotačil i Gott. Developer chystá luxusní rezidenci

Kus historie mizí z moravské metropole, kde jde k zemi známý hotel Myslivna. Objekt ze sedmdesátých let minulého století si zahrál ve filmu s Karlem Gottem, byl oblíbeným místem Brňanů a na sklonku slávy se stal útočištěm ukrajinských uprchlíků. Nyní na pozemku s exkluzivním výhledem na město vznikne luxusní apartmán s byty nebo restaurací.

Brněnský hotel Myslivna vznikal v sedmdesátých letech minulého století pod rukou architekta Josefa Dvořáka. Zařízení na kopci u kohoutovického lesa svou největší slávu zažilo před revolucí a lákalo na domácí kuchyni i malebné výhledy. Obliba rekreačního místa po převratu začala postupně upadat a před rokem se brány ubytovacího zařízení definitivně uzavřely.

„Kvůli nedostatku ubytovacích míst v Brně vyrostlo několik hotelů a v lesích nad Pisárkami měla stát už pouze jednohvězdičková ubytovna. Kvůli postupně se měnícím požadavkům ale místo ubytovny zástupci města otevřeli tříhvězdičkový hotel se sto dvaceti pokoji, recepcí, barem, konferenčním sálem a dalším vybavením,“ popsala v Brněnském architektonickém manuálu Šárka Svobodová.

Po demolici vzniknou apartmány

Na vyhlídkovém místě mezi brněnskými Kohoutovicemi a Pisárkami momentálně pracují dělníci. Z Myslivny, jež se stala architektonickou ikonou, odstraňují nábytek a postupně bourají vnitřní konstrukci. Okolo bývalého návštěvnického cíle už stojí i bagry, do konce letošního roku pracovníci budovu srovnají se zemí. Za dva roky na místě vyroste moderní rekreační komplex.

Nová Myslivna nabídne hotelové apartmány i byty k odkoupení. Investor slibuje také restauraci, podzemní parkoviště, dětskou hernu nebo wellness a posilovnu. „Hlavní myšlenkou projektu je modernizovat komplex a nabídnout prémiové bydlení. S respektem k přírodě chceme zachovat a využít zalesněné okolí k relaxaci, či jako místo pro setkávání a volnočasové aktivity pro hosty i veřejnost,“ uvedl Drbně zástupce investora Miroslav Gebas.

Slavní hosté a dlouholetá historie

Oblíbený podnik se objevil dokonce i na filmovém plátně. V roce 1970 do jihomoravské metropole zavítal Karel Gott a na terase Myslivny si s moravskými umělci zaskotačil ve filmu Setkání v Brně. Hotel pohltila radostná atmosféra, hrála hudba, zpívalo se a tančilo. Po boku pěveckého mistra si ve snímku zahrál například Bob Frídl, Jiří Štědroň nebo Aleš Ulm.

Klidnou lokalitu u lesa si Jihomoravané oblíbili již na počátku dvacátého století. Ve třicátých letech na místě stavitelé vybudovali výletní restauraci s vyhlídkou podle návrhu architekta Bohumila Turečka. Hotel i restauraci do roku 2011 vlastnilo město a během té doby se v interiéru obou budov nashromáždilo mnoho starého a nepotřebného vybavení. Objekt poté odkoupil soukromý majitel, stavbu se mu ale opravit a modernizovat nepodařilo. V roce 2022 se areál stal útočištěm ukrajinských rodin prchajících před válkou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamcová

Štítky Brno, hotel, hotel Myslivna, Karel Gott, demolice, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Em Kresová

Nevím proč se čílíme. Vždyť je přece trend - nic neumíme, ani my ani naši předkové, co je ze západu a "moderní" je nejlepší., No a co je už osvědčené - modroftačí letka to zprivatizuje, nový majitel to nechá nějaký čas chátrat a pak se to sundá sakumrásk - se svolením památkářů otrlrjší iá bez nich protože má konexe. Škoda bývalo tam příjemné posezení, vánoční i silvestrovské oslavy i s ubytováním . njn bývávalo

Sobota, 25. listopadu 2023, 14:43Odpovědět

Marie Glanczová

že si radní s šéfovou tak potrpí na bourání, kácení stromů a kopání silnic-asi dost nenávidí Brno a brňáky

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 10:15Odpovědět

Baron Kocharovski

jak, že "lidé netuší, že se bude bourat staré tesco?!" :-O kdo se zajímá, tak ví. a ví se to už dlouho. staré tesco už vlastně mělo být zbouráno. nakonec by se mělo zbourat v roce 2024, jak je nově potvrzeno. (kanceláře tesco už jsou dávno vyklizené). i fotky se dají dohledat.

Úterý, 21. listopadu 2023, 11:29Odpovědět

Michal Meta

hmmm..letos zbouraná Myslivna, už na začátku příštího roku zbourají Tesco =starý Prior U hlaváku mezi Myší dírou a Vaňkovkou, což lidé netuší..!..Zrůdy zlikvidovaly nepředstavitelně hlavní poštu vedle nádraží, Nádraží se bude přesouvat, vynhali stánkaře, Vitnamce z podchodu..Ty odesácké zrůdy jen za pár let stačily tohle město úplně zničit, úplně takto umrtví prakticky celé centrum, Brno ztratí ducha, génia loci, zbydou jen odlidštené kancelářské komplexy..lidem to ještě nedošlo, že tohle město jim mizí doslova před očima...!!!

Pondělí, 20. listopadu 2023, 18:59Odpovědět

Baron Kocharovski

"město možná mizí před očima," ale to bylo vždycky. neustále se bourá, staví, opravuje... pamatuješ třeba starou zástavbu na dulici dominikánská (než se postavil veliký špalíček)? vypadalo to tam vždycky příšerně: oprýskané, špinavé a smradlavé fasády... a změny jsou patrné (i logické), na každém kroku. nejen v brně.

Úterý, 21. listopadu 2023, 11:31Odpovědět

Marie Glanczová

a co staví???

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 10:17Odpovědět

Jan Kudera

Nic není navždy. Pokud má nemovitost soukromník, tak s ní může nakládat dle libosti (tedy dle územního plánu). Zastaralé nehospodárné komunistické budovy nahrazují vyspělejší, úspornější. Ale co se nemění je nadávání na vládu za jakéhokoliv premiéra.

Pondělí, 20. listopadu 2023, 21:04Odpovědět

Michal Meta

idiote..pro tebe je nehospodárný tento národ..české budovy nahrazují zahraniční a nám už nepatří nic, všechny ziska valí do zahraničí a proto inflace žene tento stát do bankrotu lobotome...ale hlavně že je to úspornější..pro zahraniční majitele..soukromník..aha..developeři, z 80 procent zahraniční bestie..viděls film Matrix? tak ty supr moderně si podřezáváš větev sám pod sebou..za socialismu to bylo vše tohoto národa..po jeho pádu ihned vše rozkradeno a už nám nepatří nic..to že nám nic nepatří, zatímco v zahraničí je to vše jejich a navíc to naše je jejich..to ti nic neříká?? aha..selskej rozum mrtvej a odebrání intuice ten největší boží trest..spi dál..jednou se probereš až tehdy když díky této vládě budou islámci členům tvopjí rodiny uřezávat hlavy..a už je to blízko... ty kapitalistickrej hospodáři..to je směšný, když se kapitalismus rabující celej svbět ohání vyspělostí a hospodárností...!!!

Pondělí, 20. listopadu 2023, 21:29Odpovědět

Adys Prostě

???? co to meleš ty dylino. Je to Česká společnost s českým kapitálem, snad všichni co jsou s tím nějak spojení jsou Češi. Určitě tě mrzí, že ti tam nikdo nedá byt zdarma, ale ani národ ani kapitalismus nemůžou za tvoje mindráky ????

Úterý, 21. listopadu 2023, 15:31Odpovědět

Em Kresová

chá chá chá pobavil jste

Sobota, 25. listopadu 2023, 14:46Odpovědět

Michal Meta

co je česká společnost s českým kapitálem v této totálně vytunelované zemičce, kde jsou ukrajinskou vládou loupeny budovy pošt, které byly zatímto účelem před sto lety postaveny??? komu cpeš lži, že tyto komplexy pro zlodějské snoby jsou v českých rukou, když tento stát bankrotuje?? komu to cpeš?? a pokud jsou to české společnosti, tak je to jen další tunel odéesesáků z radnice a magistrátu?? kokainová fetka tam pod tím jistě nakoupila nějaké pozemky?? brno bude mrtvé město, ale hlavně že si na tom modrá mafie nahrabe..tohle je opak monarchie, tohle je opak socíku..socík to přežilo, dnes vše rozkradeno, od puče 1989 není postavena jediná přehrada, po třiceti letech s velikými obtížemi rekonstruována komančská dálnice, všechny nižší třídy a mosty chátrají, před očima se z nás stává ukrajina, ale projekty , které podporuješ jsou v rukách mafií a pro mafie, které jsou dodnes i na ukrajině a bohatnou například z unášení dětí a z prodeje jejich orgánů..už by takovým jako ty měl konečně spadnou hřebínek, žít na úkor ostatních, to vás dostihne..!!!

Úterý, 21. listopadu 2023, 23:03Odpovědět

V Brně bourají známý hotel, v němž skotačil i Gott. Developer chystá luxusní rezidenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.