Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přírodní koupaliště jsou vhodná ke koupání, lákají hygienici

Jihomoravská přírodní koupaliště mají vodu vhodnou ke koupání. Vyplývá to z analýzy vzorků krajské hygienické stanice. Hygienici sledují přes dvacet nejnavštěvovanějších přírodních koupališť. Lidé najdou informace o stavu vody na informačních cedulích.

U některých koupališť odebírají vzorky přímo hygienici, u dalších jim posílají informace provozovatelé. Celkem jich sledují dvaadvacet. U všech letos kvalitu vody už zjišťovali, v posledních případech 19. června.

Návštěvníci informace o stavu vody najdou na informačních cedulích. Vhodná voda je v nádržích Letovice a Palava i v rybníku Suchý na Blanensku, na Brněnské přehradě na všech pěti koupalištích, kterými jsou Rokle, Rakovec, Osada, Kozí horka a Sokolské koupaliště. Voda je vhodná ke koupání také v přírodním koupacím biotopu v obvodu Brno-jih.

Bez problémů je například i nádrž Nové Mlýny na Břeclavsku, Lučina na Hodonínsku, Luleč na Vyškovsku i Vranovská přehrada či Vémyslice na Znojemsku.

U kvality vody hraje podle hygieniků roli počasí. Vlivem vedra se mohou množit sinice, ale také může být sucho, čímž se sníží průtok vody. Může se tak stát, že se kvalita vody v přírodním koupališti natolik zhorší, že hygienici koupání zakážou. Horkých dnů, které by vybízely ke koupání, ale zatím na jižní Moravě moc nebylo, výrazněji se oteplilo až tento týden.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště jsou vhodná ke koupání, lákají hygienici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.