Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

BVV slaví 95 let, výstaviště nabídne plno zábavy a program pro celou rodinu

PR článek

Již tento víkend se můžete přijít pobavit na brněnské výstaviště, které otevře celý areál pro všechny věkové kategorie. Takže přijďte s celou rodinou, vezměte babičky, dědečky a hlavně děti! Na co se můžete těšit?

Program pro děti

Děti se mohou zabavit v hale V, kde je pro ně připravený oblíbený Sportovní park, podobně jako na festivalu Life! Celkem 20 sportovišť od Starezu nabídne hokej, floorbal, basketbal, badminton, rugby, baseball, hokejbal, stolní tenis, headis, plochu pro judo, bodyzorbing či cyklistiku a in-liny, lezecké stěny, bouldery a veslovací trenažéry, workoutovou zónu nebo  lekce jógy. Pro menší děti je připraven obří skákací hrad a pro všechny ukázky tance, akrobacie a žonglérů. Hned naproti v hale A budou k vidění obří planety - desetimetrový Lunalón, Marsmeloun i Heliosféra. S tóny kosmické hudby a podivuhodnými efekty připomenou, že Brno je náš vesmír.

V hale A si jednotlivé městské firmy pro rodiny s dětmi připravily spoustu zábavy – Dopravní podnik města Brna dovezl dětské trenažéry, kde si můžete vyzkoušet jak se řídí tramvaj nebo trolejbus, Teplárny Brno organizují šifrovací hry, Brněnské vodovody a kanalizace budou rozdávat krokodýlí kupony za každou navštívenou aktivitu na jejich stánku a tyto kupony pak děti promění za hezké ceny. U SAKA si děti mohou hrát s modely vozů a popelnic, malovat a soutěžit, Jihomoravský kraj zase připravil pro rodiny s dětmi tipy na výlety.

V hale E bude zábava pro mladé modeláře – závody autíček, vláčky,rádiem řízené modely a také možnost zajezdit si na autodráze.Dětský program má také HitRádio City Brno, jde o koncert pro nejmenší děti a také focení Karol a Kvído s dětmi pod podiem.

V halách Z, F a části haly P potom proběhne Den bezpečnosti s armádou, policií a hasiči. Děti si vyzkouší práci záchranářů, policistů i hasičů a na terénním polygonu po celý den uvidí atraktivní zásahovou techniku. Do areálu zavítá také Chytrý kvíz, kde si můžete zasoutěžit o ceny.  

Program pro rodiče

Rodiče mohou absolvovat program se svými dětmi nebo se podívat do doposud veřejnosti nepřístupných prostor brněnského výstaviště– do historického divadla, Bauerova zámečku a věže haly V. Milovníci hudby a dobrého vína si mohou zakoupit speciální vstupenku na exkluzivní koncert Hudba & Víno v sobotu 27. května. V hale A zažijí klasickou hudbu v podání nejlepších českých interpretů s degustací špičkových moravských vín přímo mezi skladbami. Fanoušci pěnivého moku zase uvítají nabídku pivovarů před pavilonem A1. Na stánku Moravia je připravena desítka Jošta a jedenáctky ležáky Kluzák a Rathausbier, pro řidiče a děti bude Bezinka. U Lucky Bastard si dáte svrchně kvašená piva jako Blond 11, Oktagon 13 nebo India 15 a nealko pivo Nilio.

Festival chutí nabídne nejrůznější pokrmy od domácích langošů, přes pravé bryndzové halušky, prasátko na rožni, šťavnaté mexické burgery, kebab až po syrská vegetariánská jídla, indonéskou kuchyni, farmářské pochoutky či červíky. V pavilonu Y budou ukázky různých disciplín sportovního kulečníkua pod vedením trenérů si je můžete vyzkoušet. V kreativní zóně navazující na výstavu muzea města Brna si zase můžete vytvořit originální placku nebo pohlednici s využitím fotografií Miloše Budíka, který mimo jiné své jedinečné snímky pořídil na brněnském výstavišti.

S městem Brnem v hale A nahlédnete do budoucnosti na to, jaké stavby, projekty a plány se ve městě chystají. Model tuny CO2 s rozměry 8x8x8 metru vás upozorní na problematiku snižování emisí CO2. Pavilon B zaplní historická vozidla a to jak trolejbusy, tak tramvaje a další lahůdky pro milovníky veteránů. A nebudou chybět lety horkovzdušných balonů, spanilá jízda historických vozidel nebo koncert oblíbené skupiny Queenie na programovém pódiu.

Vstupné: děti do15 let a senioři ZDARMA, dospělí 30Kč
Vstupy: hlavní brána, vstup E a vstup G
Více info na stránkách výstaviště

Sobota 27.5. 2023 - hlavní stage
10:00-12:00
Dětský program HitRádio City Brno
12:30-13:20
13:20-13:50
KAROL A KVÍDO – koncert pro nejmenší děti
focení Karol a Kvído s dětmi pod podiem
13:45-14:00
Muzikály z Městského divadla Brno
Noc na Karlštejně – hudební pozvánka na Biskupský dvůr
14:00-14:15
slavnostní pozdravení k 95. výročí
Markéta Vaňková, primátorka statutárního města Brna
14:15-14:30
Muzikály z Městského divadla Brno
Hvězdné hity – hudební pozvánka na Biskupský dvůr
15:00-16:00
ELIZABETH KOPECKÁ s kapelou – superstar nejen pro náctileté
16:30-17:30
sextet picnic – rock-pop kapela
18:30-20:00
QUEENIE World Queen Tribute Band – pro všechny generace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky BVV, Brno, Oslavy, Výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BVV slaví 95 let, výstaviště nabídne plno zábavy a program pro celou rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.