Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Opuštěné místo v centru Brna zase ožije. Na Malé Americe vzniká Centropolis

PR článek

Brňané si zvykli tomu místu vyhýbat obloukem. Teď se to změní. Na Nových sadech, v blízkosti areálu nákladní části brněnského nádraží, vzniká moderní polyfunkční dům, který nabízí příležitosti pro bydlení i podnikání. Projekt nese název Centropolis.

Brnu se poslední dobou daří revitalizovat dřívější brownfieldy. Jen ve středu města je jich kolem třiceti a zabírají plochu velkou asi jako deset výstavišť. Nyní se do některých začíná vracet život. Ve Vlněně vznikl byznys park, obnovuje se také areál bývalé Zbrojovky. A teď se intenzivně pracuje také na Malé Americe. Zde vznikne moderní polyfunkční dům.

Za projektem Centropolis stojí společnost Properity Jedná se o nejúspěšnější developerskou skupinu v Brně, realizovala bezmála 40 projektů. K těm nejznámějším stavbám patří bytový a obchodní komplex Eden, projekt Hippokrates nebo rezidence Meandr. I mimobrněnští pak znají AZ Tower. Výšková budova ve Štýřicích i 10 let po dokončení drží se 111 metry primát nejvyšší stavby v Česku.

Centropolis takto vysoký nebude. Své budoucí obyvatele ale osloví lukrativní polohou. Bude stát na rohu ulic Hybešova a Nové sady a z plánovaných střešních teras bude krásný výhled na Petrov. Autoři projektu se rozhodli pro moderní způsob vytápění tepelnými čerpadly. Tím je dosaženo nízké energetické náročnosti budovy. Budova bude mít tvar písmene L, ve vnitrobloku vznikne příjemný zelený koutek s dětským hřištěm a lavičkami. Osmipatrový dům nabízí mnoho jednotek v různých velikostech a kategoriích. Především se zde budou nacházet byty, kromě nich ale nechybí ani kanceláře či ateliéry.

Centropolis znamená jedinečnou šanci pro bydlení či podnikání na lukrativní adrese v centru Brna. Na stránkách centropolis.cz je již možné si jednotky zarezervovat. Společnost Properity avizovala, že projekt bude dokončen v průběhu roku 2025.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Brownfield, Centropolis, Developer, Stavba, Properity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěné místo v centru Brna zase ožije. Na Malé Americe vzniká Centropolis  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.