Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnské výstaviště slaví narozeniny. Lidem na oslavu mimořádně otevře celý areál

Velkolepou oslavu chystá brněnské výstaviště, které si připomíná 95 let od založení. K příležitosti výročí mimořádně otevře veřejnosti funkcionalistický areál. Lidé za symbolickou cenu mají možnost zajít na speciální prohlídky, koncerty, zhlédnout desítky výstav nebo se projet historickými vozy.

Celkem sedm pavilonů se zpřístupní lidem o posledním květnovém víkendu. V každém objektu se uskuteční tematický program, na kterém se podílí městské firmy, bezpečnostní složky nebo soukromé společnosti. Například v hale V si návštěvníci vyzkouší až třicet druhů sportu, „béčko“ zaplní historické vozy ze sbírek technického muzea a pavilon Y se pro změnu promění na velkou kulečníkovou hernu, ve které se představí i profesionální hráči. Na své si přijdou i příznivci modelářských výstav, vesmíru nebo práce složek IZS. 

Součástí svátečního programu, na kterém spolupracují Veletrhy Brno (BVV) a agentura Snip & Co, jsou také hudební koncerty, divadelní představení množství stánků s jídlem, ohňostroj nebo komentované prohlídky. „Chceme ukázat, že výstaviště není jen místem pro byznys, ale nabízí zážitky pro širokou veřejnost,“ prohlásil obchodní ředitel BVV Lukáš Helan.

Vyjede speciální linka

Vedení veletrhů očekává, že do areálu, jehož historie sahá do roku 1928, zavítá tisíce příchozích. Příchozí získají možnost za symbolických třicet korun vstup do celého areálu, jenž se rozkládá na zhruba dvou kilometrech. Kvůli očekávanému návštěvnickému náporu a stavebním pracím v okolí  Bauerovy ulice pořadatelé zájemcům o akci doporučují, aby například využili speciální tramvajové či autobusové linky.

„Z náměstí Svobody pojedou historické autobusy, které návštěvníky zavezou přímo k areálu. Linka je zdarma. Stejně tak vyjedou speciální tramvajové linky P1 z Malinovského náměstí. Lidé, kteří přijedou autem, mají možnost zaparkovat například na Veledromu nebo využít parkovací dům Expo Parking,“ popsal Helan s tím, že po dobu akce doveze příchozí před vstup i takzvaná pivní šalina.

Divadlo, prohlídky i hudební zážitek

Hlavní program odstartuje v sobotu před pavilonem A, kde vznikne pódium. Postupně se na něm vystřídají herci z Městského divadla Brno, zpěvačka Elizabeth Kopecká nebo revivalová kapela Queenie, jež bude hlavní hvězdou večera. Na programu budou rovněž prohlídky. Průvodci zavedou lidi do běžně nepřístupných míst. 

„Návštěvníci se budou moci podívat na běžně nepřístupné interiéry světoznámého architekta Adolfa Loose, mramorový sál a ložnici Margarety Bauerové, a stálou expozici s dobovými fotografiemi rodiny původního majitele Viktora von Bauera. Stejně tak budou mít unikátní příležitost si prohlédnout historickou budovu funkcionalistického výstavního divadla s kavárnou,“ sdělil mluvčí BVV Jaroslav Bílek k programu, který ozvláštní v sobotu i zahajovací ohňostroj přehlídky Ignis Brunensis, který je věnovaný výročí brněnských veletrhů. Kompletní program najdou lidé na webu BVV.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BVV

Štítky BVV, Výstaviště, Brno, Otevřené dveře, Oslavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské výstaviště slaví narozeniny. Lidem na oslavu mimořádně otevře celý areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.