Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Brně zavřela největší pošta. Novou pobočku v obchodním centru obsadily davy

Zákazníci, kteří byli po desetiletí zvyklí chodit na poštu k brněnskému nádraží, si v pondělí zažili zmatky. U funkcionalistické budovy zjistili, že se služba přesunula do obchodního centra Letmo. Pobočka u železničního uzlu je nově trvale uzavřená.

Pozornost na sebe dnes poutali nejen překvapení zákazníci u Nádražní pošty, ale také ti, kteří trpělivě vyčkávali v dlouhé frontě v Letmu. Brzy ráno se dostavili na novou pobočku ve čtvrtém patře obchodního centra. A to přes to, že služby spustila až s desátou hodinou. Davy se na chodbě tísnily celé dopoledne.

Nová pobočka vznikla v Letmu poté, co Česká pošta ohlásila zrušení hned několika služeb v nejlidnatější části Brna. Své brány neuzavřela zákazníkům jen pošta u hlavního nádraží. Podle informací ČTK čeká konec také pobočku v Orlí, Renneské, Kounicově, Údolní a Křížové ulici i v ulici Příkop. Důvodem jsou finanční úspory i nízký zájem lidí.

Extrém, říkají zastupitelé

Zpráva o uzavření sedmi pošt vyvolala v městské části Brno-střed divokou diskuzi. Zastupitelé označili osekání služeb pro obyvatele za bizarní a extrémní. „Zrušení poboček velmi negativně ovlivní dostupnost těchto služeb nejen pro občany městské části Brno-střed, ale celého města i okolí. Česká pošta by se raději měla zaměřit na zkvalitnění svých doručovacích služeb a lidem nabídnout adekvátní služby hodné 21. století," řekla Drbně již dříve zastupitelka Brna-střed Monika Lukášová Spilková (Piráti, Zelení, Žít Brno).

Zatímco pošta na nádraží byla ve všední dny otevřená od 6:00 do 24:00, v Letmu obslouží zákazníky jen od 8:00 do 20:00. Změnu pocítí lidé také v počtu otevřených přepážek. Zatímco dříve byli zvyklí průměrně na třináct, v Letmu se jich i přes zrušení několika poboček otevřelo jen o tři více. 

Budova Nádražní pošty, v níž sídlila nejnavštěvovanější pobočka pošty v Brně, je dlouhodobě zchátralá. Roku 2021 získala objekt v aukci společnost Recollect, která přislíbila její opravu. K nádraží chodili lidé za poštovními službami po osm desetiletí. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný.

Štítky česká pošta, pobočky, uzavření, letmo, hlavní nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Na poštu chodím jenom když není zbytí.Důchod si nechávám už několik roků posílat na účet,platby realizuji z domu u svého počítače a zásilky,pokud je to možné,tak řeším přes zásilkovnu.Česká pošta je nejhorší organizace v ČR.Tedy když pominu nemnocnici U sv.Anny kde jsem nedávno čekala i přesto,že jsem byla objednaná na 9.30,tak teprve ve 12.45 si pan doktor ráčil všimnout mé maličkosti.

Pondělí, 15. května 2023, 17:14Odpovědět

V Brně zavřela největší pošta. Novou pobočku v obchodním centru obsadily davy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.