Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Lidé si na jižní Moravě připlatí za kempy. Inflace, říkají provozovatelé

Provozovatelé kempů na jižní Moravě kvůli rostoucí inflaci zvýšili ceny ubytování. Zájem lidí nicméně přetrvává a pokračuje i rostoucí poptávka po ubytování v karavanech a chatkách, nejlépe se sociálním zařízením. Provozovatelé se snaží novými úpravami a službami vycházet vstříc zájmu návštěvníků. Řekli to oslovení zástupci kempů. O tom, jaká sezona nakonec bude, stejně ale z velké míry rozhoduje počasí.

„Samozřejmě, že se ceny zvýšily, taky nás to postihlo. S návštěvností počítáme jako loni, kdy byla naše sezona průměrná," uvedla Michaela Kolínková z Autokempu Merkur u Novomlýnských nádrží. V letní sezoně mívají v kempu vyprodaná místa na pevných lůžkách, proto plánují zvyšovat jejich počet. V příštích letech se postupně počítá s celkovou renovací kempu. Aby v jejím průběhu poptávaná lůžka nechyběla, postaví v kempu jedenáct modulových domků.

Sníženého zájmu kvůli zvyšování cen se neobávají ani v Autokempinku Strážnice. „Po covidových sezonách doufám jen v to nejlepší," vyjádřil se provozovatel Miroslav Zubalík. Kvůli dovolenkářům s karavany, kterých v poslední době přibylo, rozpracovali v kempu projekt na osmnáct luxusních stání se zavedenou vodou, elektřinou i řešením odpadů. „Je to velký projekt a hotovo budeme mít nejdříve příští rok," řekl Zubalík.

Provoz Campu Pálava v Nových Mlýnech je závislý hlavně na školních výletech. Kapacitu na jejich konání mají v kempu už na květen a červen vyčerpanou. „Zdražovali jsme ubytování i jídlo v restauraci, ale nemám z léta strach," sdělila provozovatelka Jindra Huszárová.

V Campu Bítov u Vranovské přehrady se ceny rozhodli nezvyšovat a počítají zároveň se slabší sezonou. „Zatím se to jeví tak, že se lidé ptají na zkrácené pobyty - tři až čtyři dny místo celého týdne. Doufáme, že se v příštím roce situace zlepší," řekl Marek Mucha z Campu Bítov. Letos v kempu zavedli nový systém odbavování, který má návštěvníkům usnadnit a zrychlit vjezd do areálu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, rekreace, turistika, Jihomoravský, kempy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si na jižní Moravě připlatí za kempy. Inflace, říkají provozovatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.