Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Před třiceti lety jsme se učili podnikat podle knížek, vzpomíná Zdeněk Židek, generální ředitel OMEXOM GA Energo

PR článek

Zdeněk Židek je generálním ředitelem společnosti zaměřené na oblast elektromontáží OMEXOM GA Energo, která letos slaví 30 let na trhu. Jak vzpomíná na začátky podnikání, kam se firma za tu dobu posunula a na co je opravdu hrdý? Na tyto a další otázky odpovídá v našem rozhovoru.

Jak vzpomínáte na začátky firmy?
Začátky byly velmi těžké, vzhledem k tomu, že nikdo z nás neměl o podnikání moc informací. Firmu jsme zakládali v roce 1993, takže jsme čerpali z knížek od Philipa Kotlera Management a marketing, nebo od Dale Carnegieho Jak získávat přátele a působit na lidi a z dalších příruček. Sami jsme se tehdy učili, jak vůbec společnost řídit a jak podnikat. Firmu jsme zakládali s otcem, Václavem Hubačem a několika montéry. Celkem asi se šesti lidmi.

Na co konkrétně rád vzpomínáte?
Rád vzpomínám na každého kolegu, který se u nás cítil dobře. Vzpomínám také rád na všechny úspěchy firmy, jako třeba první velká akce pro ČEPS nebo Středočeskou energetiku, první velká zakázka od ČEZu nebo EONu. Zmínil bych ale i první havárii, kterou jsme odstranili v ašském výběžku, kdy padlo vedení na paprsku 30. prosince a my jsme dokázali 1. ledna dodávky obnovit. Bezpochyby pro firmu významným krokem bylo pořízení NPT – náhradní přenosové trasy, kdy jsme se stali lídrem na evropském trhu v odstraňování havárií velmi vysokého, a zvláště vysokého napětí.

Umíte říct tři věci, proč jste na firmu hrdý?
Jsem hrdý na kolegy, které ve firmě máme. Jsem hrdý na každého zaměstnance, který je duší té společnosti a jsem hrdý na to, jak k zaměstnancům přistupujeme, protože si myslím, že největší know-how společnosti jsou vlastní zaměstnanci. Jsem pyšný na každou vyřešenou havárii, na každý zásah, který možná není vidět, ale je dobře zvládnutý.

Na co je ve firmě kladený největší důraz?
V celé firmě největší důraz klademe na bezpečnost práce a říkáme, že bezpečnost práce je firemní kultura. Chceme, aby každý zaměstnanec měl bezpečnost práce ve vlastním DNA.

Jaká je vize firmy do budoucna?
Věřím v další růst společnosti, protože pořád jsou v ČR ještě území, kde jsme slabě zastoupeni. Vize je pochopitelně zefektivnit naše dodávky, protože jsme nejkvalitnější, společnost s největším fokusem na bezpečnost práce, ale u našich zákazníků rozhoduje cena. Znamená to, že musíme být schopni konkurovat i garážovým firmám, které mají ceny daleko nižší. Musíme proto využít našeho rozkročení do všech území ČR, abychom naši kvalitu a bezpečnost práce byli schopni zákazníkovi nabídnout za ceny, které od nás požaduje.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky OMEXOM GA Energo, Zdeněk Židek, elektromontáže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před třiceti lety jsme se učili podnikat podle knížek, vzpomíná Zdeněk Židek, generální ředitel OMEXOM GA Energo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.