Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Levné stěhování není to nejkvalitnější. Jaké jsou nejčastější triky klamání zákazníka?

PR článek

Hledání nejnižší ceny za služby je přirozené. Ale co kvalita? Zodpovědnost, slušnost, profesionální přístup, šetrné zacházení a zkušenosti. To vše tvoří koláč, do kterého se pak může zákazník s chutí zakousnout. Výsledkem je spokojenost a vědomí, že stěhování upekla firma, která se své práci věnuje na plno a do přístupu ke klientům investuje své dobré jméno. Na co si dát pozor a jaké jsou časté praktiky nepoctivých stěhovacích firem? I to je dobré vědět, než se pustíte do zařizování vašeho stěhování.

Stěhovací firma se zkušenostmi a referencemi, nebo někdo na vedlejšák?

Bohužel v této branži existuje spousta lidí, kteří se snaží medovými slovy zákazníky nalákat na své služby. Slibují nemožné, např. lákají na nejlevnější ceny ve městě i ve vesmíru. Často mají stěhování jako „vedlejšák“ a tak to i vypadá. Najímají si externí pracovníky často pochybné existence, nemají žádný systém práce a často ani odpovídající nářadí. I to je vlastně záměrné, protože když zákazník platí za dobu práce, tak ta se dá přeci prodloužit tím, že místo akuvrtačky použijí šroubovák. Zajímejte se tedy, jaké má stěhovací firma zázemí, jakou má historii, podívejte se na reference, poptejte se na ni. Zadat ve vyhledávači stěhování Brno a hledat nejlevnější ceny nestačí. V Brně je řada poctivých firem, které si za své služby zaslouží slušnou odměnu. 

Nábytek v bezpečí, nebo strach o jeho poničení?

Stěhovací firmě svěřujete své vlastní osobní věci. Určitě nestojíte o jejich poničení, odření nebo dokonce ztrátu. Firma, která svou práci umí dělat dobře, vám nabídne obalový materiál, šatní boxy, poradí se systémem vyklízení nebo vám s ním i pomůže. Přesto, že ke stěhování přistupuje zodpovědně, důkazem toho je, že firma je pojištěná, to pro případ, že by se něco stalo. A tak to má být. Stěhování je v životě velká událost. Všechny své osobní věci svěřujete cizím. Vybírejte si ty, kterým můžete věřit. 

Stejná cena na začátku i na konci, nebo trojnásobné navýšení? 

Nejlevnější neznamená nejlepší. Co je však velké klamání zákazníka, je to, že některé firmy nejprve na začátku slíbí právě tu nejlevnější cenu stěhování a na konci ji až trojnásobně navýší. V praxi to znamená, že firma vám naslibuje levné ceny stěhování bytu ve výši 8.000 Kč. Např. v Brně pak některé firmy na konci stěhování bytu cenu navýší klidně na 18.000 Kč! Potvrďte si proto se stěhovací firmou smlouvu, chtějte vědět, zda platí dopředu na pevná cena stěhování všech služeb. Férová stěhovací firma vám řekne, na kolik peněz vás stěhování vyjde a na konci v novém bytě ta cena bude stejná. 

Moderní vozový park, nebo dodávka z půjčovny?

Ošuntělé a špinavé dodávky se hodí na různou práci, ale určitě ne na stěhování nábytku, matrací, kuchyňského nádobí, oblečení, knih. Ověřte si, jakým vozovým parkem stěhovací firma disponuje. Dokonce se stává, že někteří jednotlivci, kteří se vydávají za stěhovací službu, přijedou stěhovat autem půjčeným ze servisu. Při převozu, který není profesionálně zajištěný, může vzniknout poškození vašich věcí. A kdo by chtěl, aby se krabice s osobními věcmi a třeba i ložním prádlem válela na špinavé podlaze dodávky. 

Stěhování domácnosti nebo kanceláře je vždy logisticky náročná akce. Nejde jen o to poskládat pár věcí do krabic. Velký nábytek často neprojde dveřmi, takže se musí rozmontovat (a pak také opětovně složit bez ztráty šroubků a jednotlivých kusů), pohovku nebo třeba klavír a pračku je zapotřebí bezpečně vynést a zajistit převoz bez úhony. A těch obalových materiálů, co je potřeba na obrazy, na skleničky a na spoustu dalšího. Firmy, které se stěhování věnují každý den, to mají v malíčku. Při výběru stěhovací firmy se nenechte zlákat nereálnými sliby. Domluvte si s nimi schůzku na místě, které plánujete stěhovat. A také se podívejte na jejich recenze na internetu. Stěhování bytu nebo domu tak nemusí být vaše noční můra. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Stěhování, Brno, Služby, Podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Levné stěhování není to nejkvalitnější. Jaké jsou nejčastější triky klamání zákazníka?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.