Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně končí šéf veletrhů. Cítí nedůvěru představenstva

Veletrhy Brno mají mít od dubna nového generálního ředitele. Vyplývá to z podmínek výběrového řízení, které vypsalo představenstvo městské společnosti. Přihlášky musejí zájemci podat do 17. ledna, vyplývá z podmínek uveřejněných na webu společnosti. Současnému řediteli Tomáši Moravcovi končí smlouva a o novou se ucházet nehodlá, řekl. Důvodem je to, že se mu představenstvo rozhodlo neprodloužit smlouvu, z čehož implicitně cítí nedůvěru.

Dveře si však zatím úplně nezavřel. Se členy představenstva se domluvil na tom, že pokud by představenstvo nenašlo lepšího kandidáta, než je on, vedl by firmu nadále. „Ani já, ani vlastník další spolupráci nevylučujeme. Ale nechci obsadit ve výběrovém řízení pěkné druhé místo," řekl Moravec. Ve funkci je od prosince 2021, kdy nahradil dlouholetého ředitele Jiřího Kuliše. Jeho úkolem bylo provést veletržní společnost obtížným obdobím končící covidové pandemie, jež měla na činnost všech veletržních společností drastický dopad. Ve výběrovém řízení tehdy porazil například bývalého brněnského primátora Petra Vokřála, jenž loni za ANO neúspěšně kandidoval do Senátu. Vokřál Českému rozhlasu řekl, že zvažuje, že přihlášku opět podá.

O výběru ředitele Veletrhů Brno bude rozhodovat představenstvo. Brněnská koalice složená po zářijových volbách zvolila částečně nové. Předsedou zůstal Tomáš Kratochvíl (ČSSD), místopředsedy jsou Petr Hladík (KDU-ČSL) a Igor Fučík (ODS), řadovými členy Michal Velička (ODS), Tomáš Hejl (ANO), Radomír Vondra (STAN) a Pavel Kříž (ANO).

Moravec považuje svoji misi za úspěšnou, firmu restrukturalizoval a výrazně snížil počet zaměstnanců. „Firmu jsem provedl obtížným obdobím, veletrhy se nastartovaly a znovu rozjely. Obchodní plán jsme dokonce překročili a z obchodní činnosti máme za loňský rok tržby 574 milionů korun. Sliboval jsem také rozvoj digitalizace, což se povedlo na Mezinárodním strojírenském veletrhu, který proběhl poměrně úspěšně. Objevily se také nové akce a s ohledem na podmínky rok nedopadl špatně," uvedl Moravec. Loňský výsledek bude záporný, ale letošek už by měl skončit v kladných číslech v řádech desítek milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BVV

Štítky ČR, služby, Veletrhy Brno, personální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně končí šéf veletrhů. Cítí nedůvěru představenstva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.