Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sražená chodkyně doplatila na neschopnost odškodňovací firmy

PR článek

Paní Marii srazilo v Brně při přecházení přechodu pro chodce auto. Při této dopravní nehodě utrpěla poranění ramene a četné pohmožděniny. Následně se obrátila na odškodňovací firmu, která slibovala, že jí vyřídí pojistnou událost. K jejímu překvapení jí bylo sděleno, že na žádné odškodnění nemá nárok. Důvodem měly být údajné degenerativní změny tkání, které nesouvisejí s dopravní nehodou a pro které pojišťovna plnění zamítla.

Odbornost a zkušenosti musí být na prvním místě

Poškozená nevěděla, co má dělat, spoléhala se na odbornou pomoc, které se jí ovšem nedostalo. „Byla jsem z těchto informací v šoku, protože i při svém věku kolem 60 let jsem byla v dobré fyzické kondici a neměla jsem před nehodou žádné vážnější zdravotní problémy,“ říká paní Marie. Nechtěla se s tímto výsledkem smířit, a proto hledala další pomoc. Na internetu narazila na brněnského advokáta Miroslava Ševečku, který se specializuje na řešení dopravních nehod a provozuje web s informacemi pro poškozené i viníky mojenehoda. Za 10 minut od odeslání dotazu dostala odpověď s bližšími podrobnostmi o spolupráci. Advokát zajistil opětovné prověření zdravotní dokumentace a k velké radosti poškozené jí sdělil, že na odškodnění má jednoznačně nárok.

Advokát uplatnil nárok paní Marie na bolestné a ušlý výdělek u pojišťovny. Pojišťovna nejdříve uznala nárok na bolestné ovšem pouze částečně s tím, že celkový rozsah zranění nemá za prokázaný. „Věděl jsem, že nárok je oprávněný a že to nesmíme vzdát,“ říká Miroslav Ševečka. Pojišťovna nakonec po výzvě advokáta nárok poškozené na bolestné i ušlý výdělek uznala v celém rozsahu, a navíc uhradila i náklady na znalecký posudek a právní zastoupení.

Doporučený návod, jak postupovat

Z výše uvedeného příběhu paní Marie plyne několik zásadních ponaučení pro poškozené, a to nejen při dopravní nehodě. „Své nároky bych nesvěřil pochybným odškodňovacím firmám, které zpravidla poskytují právní služby, aniž by k tomu měly oprávnění, nejsou pojištěny pro případ způsobení škody klientovi a jejich činnost nepodléhá žádné kontrole,“ uvádí Miroslav Ševečka. Jedním dechem také dodává, že mu nejde o likvidaci konkurence. „Nebojím se konkurence v řadách advokátů, vadí mi však různé neznámé subjekty a jejich neprofesionální služby pro poškozené, kteří častokrát ani neodhalí, že nedostali vše, na co měli nárok.

Poškození by se měli také při posouzení a vymáhání svých nároků vždy obracet na advokáta nebo advokátní kancelář. Jedině tak mají zákonem garantovanou úroveň služeb. Cena právních služeb by neměla být překážkou získání kvalitní pomoci. „Pomáhám poškozeným, aniž bych měl předem zaplaceno. Přijde mi fér nejdříve zajistit odškodnění, až pak požadovat odměnu. Už dávno neplatí, že běžný člověk si nemůže advokáta dovolit,“ uzavírá s úsměvem.

Na co všechno mají poškození nárok

Poškození po dopravní nehodě nejčastěji požadují majetkovou škodu na vozidle a následně újmu na zdraví ve formě bolestného nebo náhrady za ztížené společenské uplatnění a související ušlý výdělek po dobu pracovní neschopnosti. Už méně často se hlásí o obchodní znehodnocení vozidla, ušlý výdělek po skončení pracovní neschopnosti nebo další nemajetkové újmy. Právě pro tyto případy se hodí znát zkušeného advokáta. „Začíná to skoro vždy stejně. Obrací se na mě poškozený, že měl dopravní nehodu a neví, co má dělat,“ vysvětluje advokát. Poškození potřebují být informováni o svých právech, a proto Miroslav Ševečka vzdělává veřejnost prostřednictvím odborných článků na svém webu a také prostřednictvím užitečné brožurky DESATERO ŘIDIČE při dopravní nehodě.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Advokát, Brno, Právo, Nehody, Soudy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sražená chodkyně doplatila na neschopnost odškodňovací firmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.