Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie na jižní Moravě vyšetřuje smrt člověka, kterého mezi Brnem a Břeclaví srazil vlak

, aktualizováno 17. prosince 2022, 11:43

Železniční koridor mezi Brnem a Břeclaví zablokovala nehoda. Vlak tam srazil člověka, který na místě zemřel. Policie nehodu vyšetřuje, na místě zasahují i záchranáři a hasiči.

Jihomoravští policisté vyšetřují nehodu, při které dnes před 8:00 vlak jedoucí směrem do Vídně smetl člověka. Ten na místě zemřel. Policejní mluvčí Pavel Šváb k nehodě uvedl, že člověk šel podél kolejiště, strojvedoucí ho v rychlosti 160 kilometrů za hodinu spatřil za obloukem. Ani okamžité brzdění a houkání srážce nezabránilo.

Provoz po jedné koleji byl sníženou rychlostí obnoven po 9:00, plný zhruba o dvě hodiny později. Vlak Českých drah z Vídně do Prahy jel odklonem přes Olomouc, za osobní vlaky České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu. RegioJet na svém webu informoval pouze o zpoždění vlaků mezi Brnem a Břeclaví, nikoliv o příčině.

České dráhy také odřekly rychlíky Moravan jak ve směru do Břeclavi, tak ve směru do Brna. Rychlík směrem do Brna s příjezdem v 8:22 skončil v Podivíně, proto nebylo možné vypravit rychlík v opačném směru s odjezdem v 8:36 z Brna.

Náhradou za něj zastavoval ve stanicích na cestě do Břeclavi vlak EuroCity, který odjížděl z Brna v 8:22, ale nabral čtvrthodinové zpoždění. Další vlaky jely podle staničních informačních tabulí Správy železnic také se zpožděním v řádech desítek minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, nehoda, železnice, úmrtí, Břeclavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na jižní Moravě vyšetřuje smrt člověka, kterého mezi Brnem a Břeclaví srazil vlak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.