Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Globusu Brno probíhá charitativní prodej vánočky

PR článek

Pojďte spojit to, co máme všichni rádi – poctivou vánočku a dobrý úmysl. Až do Štědrého dne věnuje Globus Brno 25 Kč z každé prodané Máslové vánočky de luxe na podporu organizace Dům pro Julii, která pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi. Kupte si máslovou vánočku od pekařů z Globusu, pochutnáte si a podpoříte dobrou věc. Protože dobré skutky k Vánocům patří.

Každý hypermarket Globus má ve svém regionu organizace, se kterými spolupracuje a podporuje je. Brněnský Globus po ukončení tradiční akce Strom splněných přání přichází s další charitativní aktivitou. Tentokrát prodejem limitované speciální Máslové vánočky de luxe 1000 g podpoří Dům pro Julii, z.ú. 

Tým pečovatelů a zdravotníků Domu pro Julii pomáhá rodinám s péčí o vážně nemocné dítě, o které musí být postaráno 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Pomozte i vy. Ať to mají lehčí."

Stačí, když v období od 14.12. do 24.12.2022 zakoupíte v Café Globus nebo v oddělení Pekařství uvnitř hypermarketu Máslovou vánočku de Luxe 1000 g na váš vánoční stůl nebo třeba jako dárek kolegům či někomu blízkému. Globus Brno totiž z prodeje každé této vánočky přispěje částkou 25 Kč na činnost uvedené neziskové organizace.

Ručně pletená Máslová vánočka de luxe z devíti pramenů je dokonalou symfonií poctivého přístupu a pekařského umění

Vánoce musí vonět. Pekařství je nejvoňavější část hypermarketů Globus a před Vánoci to platí dvojnásob. Pekaři a cukráři mají plno práce, to už k předvánoční výrobě patří. V plánu totiž mají do vánočních svátků připravit 180 tisíc nadýchaných vánoček plných másla, s rozinkami a mandlemi nebo bez nich a dále vyrobit 10 tun máslových vánočních těst a 8 tun vánočního máslového cukroví. Kvalita je tu ale pořád na prvním místě.

Vánočka je pečivem, které symbolizuje rodinné svátky a které má na českých stolech neochvějné místo. Jde vedle cukroví o hlavní sladkou sváteční pochoutku. Vznikla před staletími pro sváteční tabuli jako sladká varianta chleba. Její kynutí mělo symbolizovat více štěstí a hojnosti, stejně tak i pletení pramenů mělo pro lidi svůj význam. Dnes se nejčastěji pletou vánočky ze šesti pramenů, ale jsou i výjimky, které ctí prastaré zvyky. „Vedle vánočky ze šesti pramenů pleteme i větší, z devíti pramenů, což umí jen skutečně zruční pekaři,“ říká Pavel Meduna, šéf pekařství Globus. Spodní čtyři prameny jsou tím základním pro život - zemí, sluncem, vodou a vzduchem, prostřední prameny znázorňují spojení rozumu, citu a vůle a vrchní je láska a vědění. Její tvar má připomínat dítě v peřince a bývalo oslavou nového života. Kdysi se vánočce říkávalo calta, húska, štědrovka nebo štědrovnice.

Máslová vánočka de luxe z Globusu Brno vás o Vánocích potěší dvojnásobně, svojí výbornou chutí a dobrým pocitem z podpory těch, kteří to potřebují. Globus děkuje za přízeň a těší se na vaši návštěvu. Hypermarket Globus Brno, Hradecká 40, 621 00 Brno, www.globus.cz 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Globus, Brno, Akce, Charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Globusu Brno probíhá charitativní prodej vánočky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.