Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno bude hledat nového ředitele kanceláře architekta

Brno nejspíš bude hledat nového ředitele Kanceláře architekta města Brna. Novinářům to řekl radní pro územní plánování Petr Bořecký (ANO). Koncem roku uplyne funkční období Michalu Sedláčkovi, který stál u začátku fungování kanceláře po znovuobnovení v roce 2016. Sedláček ČTK napsal, že se k věci ještě nemůže vyjádřit.

Bořecký uvedl, že se z kanceláře převádějí projekty spojné s přesunem hlavního vlakového nádraží do městské společnosti Brněnské komunikace (BKOM). „Pan Sedláček vyjádřil názor, že by chtěl ve vedení této části pokračovat, takže se jedná o tom, že by případně přešel pod BKOM. Jak to ale finálně dopadne, to nevím. Budeme to vědět v tomto týdnu," uvedl Bořecký.

Sedláček letos v Brně neúspěšně kandidoval do Senátu za TOP 09 s podporou KDU-ČSL. V minulosti působil v USA. Funkce architekta města se ujal od července 2016, předtím působil v zaměstnání v Los Angeles.

Útvar hlavního architekta už dříve v Brně existoval, ale zanikl v roce 2003, když město řídila koalice vedená ODS. Kancelář opět vznikla v době, kdy magistrát vedla koalice v čele s hnutím ANO. Podnět k jejímu vznikl dali Zelení. Nyní má kolem 60 zaměstnanců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky ČR, správa, architektura, Brno, personální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude hledat nového ředitele kanceláře architekta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.