Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Začínali v garáži, teď mají luxusní prodejnu v centru Ostravy

PR článek

Pokud chcete své blízké potěšit pěkným klenotem, zavítejte do rodinného klenotnictví OLIVIE. Specializuje se na prodej stříbrných šperků, které jsou k mání i na e-shopu. Jaké byly jeho začátky a jak se tomuto šperkařství daří teď, prozradí jednatel společnosti Lukáš Sluka v tomto rozhovoru.

Vaše stříbrné klenoty dělají lidem radost od roku 2017. Tehdy se tým OLIVIE skládal z několika málo členů, kteří vyřizovali objednávky z garáže vašich rodičů. Jak na tuto etapu vzpomínáte?
Zrovna nedávno jsem do nového skladu pověsil fotku z posledního dne v garáži. Přemítali jsme u ní, jakou cestu máme za sebou, a shodli jsme se, že mít sklad ve vlastním domě bylo darem i prokletím. Na jednu stranu bylo fajn, mít to do práce pár kroků. Na tu druhou jsme ale přišli o velkou část svého soukromí. Každé ráno nás po příchodu vítal náš pejsek a zároveň, když jsme si chtěli jít udělat kávu, denně jsme probouzeli rodiče, kteří měli ložnici hned vedle kuchyně.

I přes takové provizorní podmínky jste dokázali odbavit tisíce zákazníků. Musíte na sebe být pyšní.
Rozhodně. Jsem nepopsatelně pyšný hlavně na své rodiče, protože to nikdy nevzdali a zkoušeli to znova a znova. Taky jsem pyšný na naše kolegy, kteří nám věřili a pomohli nám pokaždé, když jsme to potřebovali. Většinou jsem velmi sebekritický, ale musím uznat, že jsem zčásti pyšný i na sebe. V podstatě jsem obětoval část svého dětství naší firmě a cítím, že to, co mi dává, jí i vracím. Máme se ale pořád co učit.

Prodejnu OLIVIE naleznete na rohu v ostravské Rezidence Nová Karolina, blok A1

Zaměřujete se na prodej šperků ze stříbra. Proč jste vsadili zrovna na tento materiál?
Před OLIVIÍ, okolo roku 2015, jsme provozovali e-shop se šperky z chirurgické oceli a bižuterií. Říká se ale, že to, co prodáváte, musíte být schopni doporučit svým blízkým, což my jsme nebyli. Kvalita těchto šperků prostě pokulhávala. Firmu jsme tedy prodali, ovšem v oblasti šperků jsme chtěli zůstat. Na stříbře se nám líbí, že to je velmi kvalitní materiál. Stříbrem můžeme udělat radost těm, kteří si nemohou dovolit dát za kvalitní šperk tisíce, a zároveň dokážeme obsloužit i ty, kteří touží po něčem luxusnějším. Je taky skvělé, že stříbrné šperky zákazníkům vydrží několik dlouhých generací.

Sortiment OLIVIE donedávna zahrnoval převážně dámské stříbrné klenoty. Jaký úspěch sklízí pánská kolekce, kterou jste na trh uvedli letos?
Ano, konečně jsme se dočkali. Byli jsme nadšeni. Muži z našeho týmu si hned nějaké favority rozdali, aby mohli reprezentovat. Nabídka pánských šperků ale ještě není tak široká, stále dominují dámské šperky a šperky pro děti Přesto jsme rádi, že si k nám pánové nachází cestu.

Zákazníci vás nově mohou navštívit i osobně. Kdy nastal bod zlomu a řekli jste si, že OLIVIE potřebuje nové zázemí?
Maminka mít kamennou prodejnu nikdy nechtěla, zatímco pro mě to byl od začátku sen. Bod zlomu nastal v zimě 2021, kdy naše garáž už praskala ve švech. Čím více firma rostla, tím více se muselo pracovat, což znamená neustále plnou garáž, včetně víkendů, svátků, brzkých ranních hodin či pozdních večerů. V domě, kde vlastně žije i nějaká rodina. Navíc vás málokdo dokáže brát vážně, pokud stále pracujete z garáže rodinného domku. Naštěstí se mi ale maminku podařilo přemluvit.

„Chceme být pro naše zákazníky prvním místem, kam přijdou, když budou hledat dárky pro své milované“, říká Lukáš Sluka o OLIVII

Stěhování zavedené firmy do nových prostor vás muselo stát hodně času i energie. Co na něm bylo nejtěžší?
Udělat ten první krok. Nový prostor v srdci Ostravy pro nás sice byl ideální, ale měl jeden háček. Převzali jsme jej zcela prázdný – žádné příčky, podlaha, vzduchotechnika. Nic. A jelikož stěhování byl můj nápad, musel jsem to celé zařídit. Byl to pro mě boj, nejsem totiž příliš zručný typ. Z toho důvodu jsem při výstavbě udělal mnoho chyb. Posunulo mě to ale zas o kus dál. 

Je něco, co vás po otevření nového kamenného obchodu překvapilo?
Popravdě, byli jsme překvapeni, že k nám vůbec někdo chodí. Před otevřením jsem se totiž setkával s mírně pesimistickými názory. Proto jsem doufal, že denně k nám přijde alespoň jeden člověk a prodejna si vydělá na svůj nájem, který nepatří mezi ty nejnižší v Ostravě. Teď vidím, že lidé k nám chodit chtějí.

Máte za sebou několik úspěšných akcí, jako je třeba Black Friday nebo Night shopping. Taky jste se podíleli na vysazení lipové aleje nedaleko Ostravy. Jaké máte plány do budoucna?
Ano, Black Friday jsme letos pořádali již potřetí. Jeho prostřednictvím jsme podpořili Tomáška, syna našeho kurýra, který nám dennodenně sváží zásilky. Tomáška totiž postihlo genetické onemocnění SMA. Protože naše zákazníky nechceme do ničeho nutit, dali jsme jim na výběr ze dvou slevových kódů. S jedním získali klasickou 50% slevu a s tím druhým získali sice jen 20% slevu, avšak my jsme zbylých 30 % darovali na transparentní účet tohoto malého bojovníka. Podařilo se nám vybrat krásných 25.000 Kč, což je navzdory našim nově překonaným milníkům, jako je třeba právě otevření kamenné prodejny, tím největším úspěchem.

Co se týče budoucích ambic, v roce 2023 bychom rádi přidali gravírování a zakázkovou výrobu. Především ale chceme dál dělat radost našim skvělým zákazníkům.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Klenoty, Prodej, Podnikání, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínali v garáži, teď mají luxusní prodejnu v centru Ostravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.