Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vyhlášená indická restaurace v Brně byla plná špíny a myších výkalů. Nyní znovu vítá hosty

, aktualizováno 9. listopadu 2022, 7:30

Několik let chodí lidé v Brně na polední menu nebo večeři do Táborské ulice, kde se nachází oblíbená indická restaurace. Podnik, jenž se těší vysokému hodnocení zákazníků, má ale nyní problém. Inspekce zjistila, že kromě zákazníků chodí na kuřecí kari, basmati rýži nebo čerstvě upečený naan myši.

Indická restaurace Namaskar se nachází na třech místech v moravské metropoli. Nejvíce si podle hodnocení zákazníků na internetu oblíbili zařízení v Táborské ulice, kam lidé chodí na orientální kuchyni chodí téměř deset let. Nyní mají provozovatelé pořádný škraloup. Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) jim vystavili stopku poté, co viděli, jak dodržují hygienu. 

„Naši inspektoři v provozovně společného stravování zjistili stopy po působení hlodavců včetně výskytu myšího trusu. S ohledem na nevhodné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ sdělili inspektoři v závěrečné zprávě. 

Myší výkaly byly všude 

Kontrolory nejvíce naštval pohled na všudypřítomný myší trus. Výkaly hlodavců byly navíc na více místech, včetně kuchyně. „Inspektoři uvnitř provozovny zjistili četný výskyt myšího trusu, a to v prostorách skladu a v kuchyni pod pracovními stoly. Provozovna nebyla dostatečně zabezpečená před pronikáním škůdců, kteří mohou svou činností kontaminovat prostory provozovny a ohrozit bezpečnost prodávaných pokrmů,“ dodala SZPI, kteří restauraci uzavřeli k pátečnímu dni. 

Není to tak zlé, říká restaurace

Z verdiktu potravinářů byli smutní také provozovatelé. Na sociální sítí Facebook vyjádřili lítost, ale zároveň podotkli, že situace není vážná. „Důvod uzavření nebudeme vyvracet, avšak není to tak zlé, jak se může na první dojem zdát. Děláme maximum proto, abychom mohli restauraci během příštího týdne otevřít a opět provozovat naše služby,“ dodala restaurace Namaskar, která ve středu znovu vítala návštěvníky. Majitelé totiž špínu a myší exkrementy uklidili.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Brno, Indie, Kuchyně, SZPI, restaurace, Státní potravinářská inspekce, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

HOLT CIZINCI MAJÍ PODNIKÁNÍ V RUKOU.........FUJKY FUJKY NEHYGIENICKÁ BANDO!

Čtvrtek, 10. listopadu 2022, 11:04Odpovědět

Vyhlášená indická restaurace v Brně byla plná špíny a myších výkalů. Nyní znovu vítá hosty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.