Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Finálové hlasování v participativním rozpočtu Dáme na vás už se blíží

PR článek

Participativní rozpočet Dáme na vás od roku 2017 umožňuje obyvatelům Brna přihlašovat své nápady na zlepšení města. V tomto roce již bylo zrealizováno 8 projektů a díky blížícímu se listopadovému hlasování můžete rozhodnout o dalších. Letos je na projekty vyhrazena částka 35 milionů korun.

Z participativního rozpočtu je uskutečňováno velké množství různorodých projektů, nedávno byl například vybudován v Komíně Veřejný přístup k řece Svratce umožňující snadnou cestu k vodě pomocí přístupových schůdků. Od června mohou Brňané také vyzkoušet nově otevřenou pumptrackovou dráhu, která byla postavena díky projektu Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní financovaného také z participativního rozpočtu Dáme na vás. A na začátku září, jako součást projektu NEBÝT NA TO SAMA – Ženy v onko léčbě, proběhla v centru Brna diagnostika nádorů kůže, která potvrdila důležitost preventivních vyšetření. Odborníci odhalili během dvou dnů několik desítek nebezpečných znamének.

Těší mě, že jsme mohli Brňanům nabídnout i možnost preventivního vyšetření mateřských znamének během dnů uskutečněných v rámci projektu z participativního rozpočtu. Široká paleta realizovaných projektů dokazuje zájem obyvatel Brna o participaci v různých oblastech, ve kterých lze život v Brně zlepšit. I letošní ročník nabídne v listopadovém finále hlasujícím velké množství výborných nápadů,“ uvedl Marco Banti, vedoucí Odboru participace.

Z participativního rozpočtu pro vás dále dokončujeme mládežnické klubovny na Bílé hoře v Židenicích, pumptrack a parkourové hřiště v Medlánkách, dětské hřiště a sportoviště v Zamilovaném hájku a další tři desítky projektů jsou nyní v realizaci.

Současně se blíží období, kdy občané s trvalým bydlištěm v Brně budou moci hlasovat o nápadech, které zvítězí v 6. ročníku. Hlasování probíhá od 1. do 30. listopadu na webových stránkách  nebo pomocí full účtu Brno iD. Jedná se o účet, který Brňané využívají pro nákup elektronické šalinkarty nebo pro platbu za odpady, takže představuje snadnou možnost hlasování. Již nyní se lze v galerii podívat na realizovatelné projekty navržené obyvateli města, kterým mohou brněnští rezidenti v listopadu dát své hlasy. Hlasovat lze rovněž i osobně na veřejných setkáních, na Odboru participace Magistrátu města Brna nebo na pobočkách Knihovny Jiřího Mahena.

Od letošního jara jsou nově součástí Dáme na vás i občanské návrhy, které nabízí další možnost, jak ovlivnit život v Brně a zapojit se do správy a řízení města. Na webu mohou obyvatelé Brna podat své nápady na zlepšení kvality života v Brně. Návrhy mohou být bez konkrétní částky či umístění, může jít o ideové návrhy či návrhy regulativního charakteru. Podmínkou je veřejná prospěšnost a návrhy musí spadat do kompetence samosprávy města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Dáme na vás, Magistrát, rozpočet, Participativní, projekt, Svratka, Jiří Mahen, Brno-Vinohrady, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finálové hlasování v participativním rozpočtu Dáme na vás už se blíží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.