Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno postavilo sauny a bazénky s výhledem na hrad. Lidé tam ale zatím nesmí

S téměř měsíčním předstihem se v moravské metropoli pochlubili novou stavbou, kterou je wellness centrum na Kraví hoře. Rekreační objekt nabídne sauny, turecké lázně nebo bazénky s výhledem na hrad Špilberk. Do nových prostor ale zatím veřejnost nesmí, otevřou se až za měsíc.

Investorem nového místa pro odpočinek je město Brno, které společně s městskou částí Brno-střed do rekonstrukce investovalo 126 milionů korun. Ačkoliv se o výstavbě přemýšlelo už téměř deset let, tak kvůli náročnému financování se Brňané do nové oázy klidu podívají až v říjnu letošního roku. „Rozšíření areálu plaveckého bazénu a koupaliště o wellness na Kraví hoře je jedním z dlouhodobých záměrů městské části Brno-střed. I díky tomu, že jsme již měli připravenou projektovou dokumentaci, se podařilo záměr uskutečnit v rekordně krátkém období 21 měsíců,“ řekl starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Wellness centrum návštěvníkům nabídne pět finských saun a dvě panoramatické s výhledem na celé Brno. Součástí je i nízkoteplotní aromasauna, dvě vířivky, ochlazovací bazény a parní turecká lázeň. Nesmí chybět ani takzvaný Kneippův chodník, který slouží pro ohřívání a ochlazování nohou. Lidé můžou relaxovat v odpočinkových zónách s lehátky a mechovými stěnami. Hvězdnou oblohu ve vnitřních prostorech připomíná celkem 750 led světýlek umístěných na stropě.

Kapacita centra je 65 osob a vstup si lidé můžou předplatit prostřednictvím permanentky nebo ho zakoupit jednorázově. Na ceníku se však stále pracuje. „Cenu vstupného ještě řešíme. Vše záleží na cenách energií. Částka za vstup se ale bude pohybovat podobně jako u zařízení v okolí,“ řekl ředitel Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora Evžen Hrubeš

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Wellness centrum, sauna, Kraví hora, Rekreace, Brno, wellness, Špilberk, ODS, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postavilo sauny a bazénky s výhledem na hrad. Lidé tam ale zatím nesmí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.