Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na brněnské výstaviště míří modelky, návrháři i celebrity. Startuje svátek módy

Brněnské výstaviště vyhlíží jednu z největších veletržních akcí roku. Od soboty do pondělí se koná veletrh Styl a Kabo, která přitahuje pozornost tisíců fanoušků módy. V pavilonu P se odehrají například módní přehlídky, odborné semináře a vystoupí také celebrity.

Módní veletrh patří mezi nejtradičnější akce, které se ve funkcionalistickém areálu brněnského výstaviště konají. Letos se veletrh koná po devětačtyřicáté. Styl a Kabo patří mezi návštěvnicky nejatraktivnější. O akci mají podle generálního ředitele Veletrhy Brno (BVV) Tomáše Moravce vystavovatelé dlouhodobě zájem. Nejnovější kolekce oděvů, luxusního spodního prádla či stylových bot odprezentuje v moravské metropoli kromě českých výrobců také přes čtyřicet firem ze zahraniční. Dokonce přijede i firma z Ukrajiny. 

Společnosti z Ukrajiny měly velký zájem, protože se kvůli válce neuskutečnil tradiční veletrh v Kyjevě. Nakonec ale přijede pouze jedna firma, protože bariér bylo kvůli válce opravdu mnoho,“ sdělil ředitel veletrhu Styl a Kabo Martin Škarka, podle nějž Ukrajinci přijedou v únoru, kdy se veletrh koná znovu. 

Současná společenská situace spojená s inflací a nárůstem cen za energie zasahuje i brněnské veletrhy. Podobné problémy hlásí i majitelé firem, kterým chybí materiál, a proto mnozí odříkají účast na veletrzích. Podle Moravce jsou ale zatím BVV po covidu v dobré kondici, což má značit i vysoká účast na letošním Stylu a Kabo.

Známé tváře i reklamace online

Při akci se uskuteční po pauze způsobené covidem módní přehlídky i doprovodný program, jehož část se bude promítat poprvé i online. Na veletrh zavítají mnohé osobnosti oděvního čí módního průmyslu. Účast potvrdil například mistr České repukliky v make-upu Pavel Bauer, stylistka a osobní kostymérka hollywoodských hvězd nebo herečka či influencerka Eva Decastelo. Součástí programu jsou také přednášky pro odbornou veřejnost či pediatrické sympozium, kde se sejdou lékaři, pediatři a prodejci obuvi. 

Pro milovníky online nakupování je připraven workshop o pravidlech, tedy – jak se nenechat nachytat a jak se bránit v případě, že se tak stane. A určitě bude zajímavý i workshop Reklamační řízení v souvislostech, kde se bude pojednávat o nejnovější změně zákona o ochraně spotřebitele a občanského zákoníku z pohledu reklamačního řízení,“ dodala Dita Brančíková z BVV. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Styl a Kabo

Štítky BVV, Výstaviště, Veletrhy, Brno, móda, Brněnské výstaviště, veletrh, Veletrhy Brno, Ukrajina, Eva Decastelo, Pavel Bauer, Kyjev, celebrita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Zájímalo by mne, jaké celebrity, špičkovi lékaři, vědci nebo jiní co dělaji něco užitečného? Herce , zpěváky, modelky považuju jen za známé tváře, skutečným celebritám nesahají ani po kotníky. Za celebrity považuju krom jmenovaných SKUTEČNÉ UMĚLCE, těch je ale opravdu málo, o mnohých se ani neví.

Čtvrtek, 18. srpna 2022, 11:55Odpovědět

Na brněnské výstaviště míří modelky, návrháři i celebrity. Startuje svátek módy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.