Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opuštěnou polikliniku v Brně obsadí zásahovka. Ideální je pro trénink psovodů

Po více než třiceti letech chátrání ožije nedostavěná nemocnice pro železničáře v brněnských Štýřicích. Využití pro zpustlou budovu našli jihomoravští policisté, areál je svým charakterem vhodný zejména jako cvičiště pro zásahovku. Než půjde objekt k zemi, najde svoje první uplatnění u psovodů.

Pro trénování si jihomoravská zásahová jednotka vyhlédla stavbu nedokončené železniční polikliniky, která přes tři dekády nikomu nesloužila. Rozpadající se budova se pod vlivem uplynulých roků stala místem, jež nabízí řadu možností zejména pro výcvik záchranářských psů. Lokalitu Brno kynologům vypůjčí zadarmo.

„Naše složky rádi využijí možnost nacvičit si postup zásahu ve starých a opuštěných objektech. Při ostrých akcích pak policisté mají reálnější představu o různých typech terénu a situacích,“ okomentoval pro Drbnu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kynologové oceňují zejména možnost práce ve výškách a nad volnou hloubkou. Podobných lokalit je totiž velmi málo. „V Blansku to byl například hotel Dukla, trénujeme také ve starých železničních vagonech,“ dodal. Policisté chtějí chátrající nemocniční zařízení navštěvovat přibližně jednou za měsíc. Jednotka by ráda využila i sutiny po plánované demolici.

Nedostavěnou železniční polikliniku letos město odkoupilo od Správy železnic za 60 milionů korun. O získání areálu se ale Brno pokoušelo už od roku 2015, kdy radní rozhodli o novém využití lokality. Po zbourání objektu poslouží místo k vybudování nového vlakového nádraží. V jeho blízkosti hodlá město udělat i veřejný park, protipovodňová opatření na řece Svratce nebo revitalizovat tok údolní nivy u Štýřického nábřeží. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mapy.cz

Štítky Brno, železnice, poliklinika, Policie ČR, policisté, psi, zásahovka, Štýřice, Pavel Šváb, Správa železniční dopravní cesty, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěnou polikliniku v Brně obsadí zásahovka. Ideální je pro trénink psovodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.