Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chci si jen vypít kafe a zakouřit si, řekl muž z Brna a schytal zásah pepřákem

Večerní cigaretu si chtěl dopřát muž v bytovém domě na Lesné. Když ale vyšel na balkon, chvíli klidu mu překazil rozzlobený soused, kterého otravoval cigaretový dým. Situaci se odpůrce tabákových výrobků rozhodl vyřešit po svém a kuřákovi nastříkal do obličeje pepřový sprej.

Ve večerních hodinách přijeli strážníci do brněnské bytovky, kam je přivolal čtyřicetiletý obyvatel domu. Chvíli předtím si ještě vychutnával cigaretu na balkoně, když ho vyrušil o šest let starší soused. Oblibu v kouření ovšem s mladším mužem nesdílel a rozhodl se mu to dát najevo.

„Hlídka kontaktovala obyvatele domu, kterého obtěžuje velmi častá přítomnost kouře z vedlejší bytové jednotky. Strážníkům neshody se sousedem ihned přiznal a uvedl také, že už trvají několik let,“ okomentovala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Tentokrát to ale podrážděný muž nevydržel a jeho pohár trpělivosti přetekl. Když tedy znovu ucítili kouř linoucí se odvedle, vzal do ruky pepřový sprej a nastříkal ho sousedovi obličeje.

 „Z pohledu do zarudlých očích napadeného bylo zřejmé, že svádí boj s neznámou látkou, která mu zasáhla nejen oči, ale i horní část těla. Hlídce se svěřil, že si jen chtěl v klidu dát kávu a zakouřit si,“ dodala. Strážníci případ předali k dořešení správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Brno, strážníci, sousedé, MP Brno, cigarety, Lesné, káva, cigareta, balkon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Výsledek uměleckého happeningu překvapil dnes v noci obyvatele Kuřimi. Značky, které vozy míjí při příjezdu do města, totiž přelepili recesisté. Z Kuřimi se stala Fajčim, což má být vtipný "pseudopřeklad" názvu města do slovenštiny.........

Čtvrtek, 16. června 2022, 11:10Odpovědět

Diskutér T.

Pane Filipenský, nemylte se, nejsem žádný z účastníků......jen to probírám, jako každý druhý čtenář....

Čtvrtek, 16. června 2022, 07:45Odpovědět

Jan Filipenský

Ale panove, panove ... troska vzajemne tolerance by nebylo? Z clanku je jasne, ze vzajemna aninozita a alergie je dlouhodoba a to pak staci drobnustka. Ale hned peprak? Nevim o jaky vyrobek slo, ale z pripadu meho kamarada (a to slo jen o nahodny, necileny zasah pri blbnuti u piva), ktery mel po zasahu podobnou veci dalsi mesic problemy se zrakem, dost jasne vyplyva, ze je to trosku s kanonem na vrabce. Problemem je, ze koureni na balkone k vlastnimu/pronajatemu/vypujcenemu/sverenemu prostoru nalezehicimu, pripadne na spolecnem balkone neupravuje zadny platny cesky zakon, ani jina zakonna uprava. Muze jej upravit obecni/mestska vyhlaska, domovni rad, ci dohoda mezi zucastnenymi. Jinymi slovy, utocnik na toto jednani nemel pravo a pri trose smuly mohl mit take na krku lehke/tezsi ublizeni na zdravi, nedejbuh s trvalymi naskedky, coz muze byt znacne ,,drahe''. Kdyz by mel vetsi smulu, nebo nejake trable z minula, mohl by taky ,,na mlene fasnot par jaru do kamena.''
Kazdopadne zkusit tohle na mne, v tu ranu volam benga, napadeni, lekar, trvale nasledky a od utocnika zaplacena hezka dovca v Karibu. Krom toho bych si to s nim pak nekde mimo kamery slusne vyrikal

Čtvrtek, 16. června 2022, 07:40Odpovědět

Marek Vlček

No naštěstí si i dneska můžu zapálit na balkóně a ty s tim nic neuděláš ???????? klaune :D Toť vše

Neděle, 12. června 2022, 11:31Odpovědět

Diskutér T.

A Pavel Bobek to hezky zpívá - G C
[: Pojď stoupat jak dým,
D G C G
až tam, kam jen ptáci mohou :]
D
Plout po nebi jen,
G
výškou být opojen
D
jen své sny si můžeš vzít
G C G
tam kde vládne mír a klid.
G C
Pojď...

D
Plout po nebi jen,
G
výškou být opojen
D
jako dým z mé dýmky nebem pluj
G C G
za sebou nech zemi a smutek svůj.

Pojď ...

Neděle, 12. června 2022, 10:52Odpovědět

Diskutér T.

Pro Vlčka - Buzerant je česká „home metalová“ kapela založená v roce 2013. Zakladately kapely jsou Petr Čtvrtníček a Leoš Noha. Dalšími členy kapely jsou Ondřej Nekuda, Martin Schneider. Kapela složila písně jako Hnědá je dobrá či Slzy z mý klády šedivý. Wikipedie
Zahájení kariéry: 2013
Člen: Petr Čtvrtníček

Neděle, 12. června 2022, 10:50Odpovědět

Diskutér T.

Píše se xicht, nebo ksicht?
Znamená to obličej a pochází to z německého slova Gesicht. Ale v Česku jsem se setkal jen se slovem ksicht. Mimochodem když napíší slovo ksicht do Wordu, tak mi ho označí za správné, ale když napíši xicht, tak mi to označí červenou vlnovkou. ........Ve které třídě jsi vyšel Vlčku? Zdravím nekuřáka pana Zvěřinu.......ale vidím, že by si měl pan Vlček opakovat češtinu.......krásnou neděli všem čtenářům DRBNY.....

Neděle, 12. června 2022, 09:34Odpovědět

Jiří Zvěřina

Kuřáci jen obtěžují kouřem z cigaret a vajgly, které zahazují úplně všude...

Neděle, 12. června 2022, 02:30Odpovědět

Marek Vlček

Zavři zobák, určitě se budu ptát chcípáka jako jsi ty jestli si můžu zapálit na svym balkóně :D leckomu z tvých sousedů by taky mohl vadit tvůj blbej xicht a musej se na něj dívat ????✌✌

Sobota, 11. června 2022, 19:55Odpovědět

Diskutér T.

Vlčku - neceň na mne zuby - a neurážej slušnýho nekuřáka - s tím buzerantem sis to popletl s kapelou pana ČTVRTNÍČKA a v té já nehraju - jen pro zajímavost všem slušnejm lidem - článek kterej vyšel včera na NOVINKÁCH BRNO - MÁ 1152 OHLASŮ A NEJSOU TO BUZERANTI, ALE NEKUŘÁCI, CO CHTĚJÍ SLUŠNĚ ŽÍT A BYDLET .....TAK PRO PŘÍŠTĚ VLČKU - Diskuze: Muž v Brně si zapálil na balkoně. Soused mu do očí nastříkal pepřový sprej - Vše1152 Moje komentáře Od nejlepších.........
Zdroj: ?

Sobota, 11. června 2022, 19:36Odpovědět

Marek Vlček

Nebrečte tady...rozhodně nějakej uplakánek mi nebude diktovat jestli si můžu zapálit na balkoně nebo ne..kopačku každýmu takovýmu buzerantovi..

Sobota, 11. června 2022, 18:58Odpovědět

Diskutér T.

V AUTĚ POKUTA A NA BALKONĚ NIC? ANO PEPŘÁK BYL NAPROSTO NA MÍSTĚ A JEŘTĚ BYCH HO NAKOPAL DO ŘITI - PŘEČTĚTE SI ČLÁNEK - HLAVNĚ POSLEDNÍ VĚTA NA KONCI - NAŠE REPUBLIKA PROSTĚ FANDÍ UKOUŘENCŮM....Několik německých spolkových zemí chce zakázat kouření v automobilech, pokud budou s kuřákem ve voze i děti nebo těhotné ženy. Pokuty za porušení tohoto nařízení se mají podle aktuálního návrhu pohybovat od 500 až do 3 000 eur (75 tisíc korun).

Zákaz kouření v barech či restauracích platí nějakou dobu celkem bez problémů i u nás, ve vašem autě vás ale dosud nikdo omezovat nemůže, a to ani v případě, že vezete někoho jiného. V Německu se to má brzy změnit – Severní Porýní-Vestfálsko, Brémy, Hamburk, Dolní Sasko a Šlesvicko-Holštýnsko iniciovaly ve Spolkové radě (Bundesrat) novelu týkající se zákona o ochraně nekuřáků. Podle ní by mělo být kouření v autech v určitých případech zakázáno.

K tématu

Zahraničí
Kvůli své závislosti se Ardi Rizal proslavil nejen v Indonésii, ale i po celém světě.
7 fotografií
Chlapec se proslavil 40 cigaretami denně. Kouřící batole se ale změnilo k nepoznání
28. prosince 2021
Otevřená okénka nestačí
Podle serveru 24auto.de jde v Německu už o druhý pokus podobný předpis zavést. Pokud bude tentokrát úspěšný, bude v budoucnu zakázáno kouřit v automobilech v přítomnosti nezletilých a těhotných žen. V případě porušení tohoto zákona bude kuřákům hrozit pokuta 500 až 3 000 eur, tedy zhruba 75 tisíc korun.

Chystané nařízení říká, že se postihu nevyhnou ani ti, kdo budou kouřit při částečně či zcela otevřeném okně nebo střešním okně. Výjimku mají mít kabriolety, a to jen v případě, že budou mít úplně staženou střechu.

Návrh Spolkové rady má být brzy předán k posouzení Německému spolkovému sněmu (Bundestag), přičemž rada ve svém zdůvodnění odkazuje mimo jiné i na výzkum důsledků pasivního kouření. Bundesrat dodává, že ročně kvůli němu ve světě umírá až 166 tisíc dětí. Zmíněný návrh zároveň odkazuje i na Německé centrum výzkumu rakoviny (DKFZ). Jeho statistika dokazuje, že kvůli relativně malému prostoru a vysoké koncentraci cigaretového kouře je úroveň znečištění zakouřeného auta asi pětkrát vyšší než v průměrném zakouřeném baru. DKFZ dále připomíná, že jen v Německu je cigaretovému kouři v autech vystaveno přibližně milion dětí.

Podle českých ministerstev zdravotnictví a dopravy se u nás zatím nic podobného nechystá.

Sobota, 11. června 2022, 15:10Odpovědět

Emil Figl

Dobře mu tak! Kuřáci si zaslouží dávku pepřákem, obzvlášť když my, nebo naše děti musíme na veřejném prostranství dýchat ty jejich sra*ky!

Sobota, 11. června 2022, 13:55Odpovědět

Chci si jen vypít kafe a zakouřit si, řekl muž z Brna a schytal zásah pepřákem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.