Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chyťte se příležitosti a změňte Brno díky participativnímu rozpočtu

PR článek

Až do půli května mají obyvatelé Brna stále možnost přihlašovat své nápady na zlepšení města do participativního rozpočtu Dáme na vás. Každý podaný projekt může být až do výše 5 milionů a celkem je na projekty vyhrazeno 35 milionů korun.

Různorodost projektů realizovaných v rámci participativního rozpočtu Dáme na vás je opravdu potěšující, příkladem může být nový park na Kamenném vrchu, městská galerie tzv. muralů na fasádách domů, výsadba stromů v různých městských částech, nový pumptracková dráha nebo projekt na podporu dětských onkologických pacientů a jejich blízkých, kdy právě tento nápad získal suverénně nejvyšší podporu hlasujících.

Součástí projektu Onkologicky léčené děti v Brně byla nabídka partnerské psychoterapie, psychoterapie pro sourozence, fyzioterapie, muzikoterapie, webinářů o správné výživě či zajištění covidových ochranných pomůcek pro děti i jejich rodiny. Dále také pořízení muzikorehabilitačního lůžka či aktivity jako hipoterapie a canisterapie. Při slavnostním ukončení projektu v sobotu 26. března bylo v areálu Hvězdárny a planetária Brno připraveno mnoho aktivit, které potěšily děti i dospělé. Projekt tak jistě splnil jeden ze svých hlavních cílů, kterým byla podpora dětí a dospívajících v náročné onkologické léčbě a současně i připomenutí jejich blízkým, že na těžkou životní situaci nejsou sami. „Jsem rád, že se díky participativnímu rozpočtu realizují i tzv. měkké projekty, jako je tento. Život dítěte s nádorovým onemocněním se od základu změní a nastane nový život s diagnózou – život plný nejistoty, obav a strádání. Doufám, že se nám tímto projektem podařilo zkvalitnit a zpříjemnit život nejen dětem s nádorovým onemocněním, ale i jejich rodinám,“ sdělil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Další úspěšně ukončený je projekt Stromy pro život, v rámci kterého bylo vysazeno po městě celkem 600 stromů různé druhové skladby. Původní projekt počítal s výsadbou 500 stromů, ale s ohledem na velký zájem městských částí bylo provedeno navýšení počtu vysazených stromů na 600. Brňany tak jistě potěší vysazené lípy, duby, olše, vrby, jasany a topoly, které zároveň přispějí ke zlepšení kvality vzduchu, půdy, vody i života každého z nás.

Napadá vás super projekt, kterým chcete zlepšit život v Brně? Tak neváhejte a přihlaste jej přes jednoduchý formulář na webových stránkách paro.damenavas.cz, v případě obtíží také osobně na Odboru participace Magistrátu města Brna na ulici Husova 12. Podávat projekty je možné do 15. května, ale čím dříve je podáte, tím dříve mohou začít sbírat podporu veřejnosti. Právě projekty, které do 31. května získají podporu veřejnosti v podobě 300 „líbí se mi” na webových stránkách nebo 50 podpisů na podpisovém archu, budou posuzovány z hlediska jejich realizovatelnosti příslušnými odbory a městskými částmi a mají šanci postoupit finálového hlasování v listopadu.

Nyní je čas, kdy můžete podávat své nápady.

Dáme na vás 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dáme na vás, participativní rozpočet, projekt, Brno, rozpočet, strom, Hvězdárna a planetárium Brno, Kamenný vrch, Tomáš Koláčný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

ano, brno už se mění! přijeli "nám pomáhat" ukrajinští maďaři, černí jak bota! a u nádru to najednou smrdí, jak KUR*VIN KUFR! :-(((

Středa, 4. května 2022, 21:05Odpovědět

Chyťte se příležitosti a změňte Brno díky participativnímu rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.