Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na náměstí v Brně zpívali lidé písně opěvující hrdinství ukrajinského národa

Zhruba dvě stě lidí dnes přišlo na brněnské Dominikánské náměstí, aby podpořili Ukrajinu bránící se před ruskou agresí. Mezi účastníky byly především ukrajinské ženy, dívky a děti, ale i další lidé, kteří chtěli vyjádřit podporu národu, který se už přes dva měsíce brání ruské armádě.

Organizátoři na místě shromáždili několik desítek hraček, k nimž vytvořili slogan "Kolik hraček se ještě nedočká svého pánečka", aby upozornili na to, že mezi oběťmi Rusů jsou i stovky dětí. Projevy dnes zazněly pouze v ukrajinštině a stejně tak zněly sborově ukrajinské písně včetně hymny, které opěvují hrdinství ukrajinského národa.

Na dalších transparentech účastníci například poukázali na to, kolik peněz země Evropské unie zaplatily od začátku války Rusku za plyn a ropu. Stejná akce na podporu Ukrajiny se má na Dominikánském náměstí uskutečnit od 13:00 i další dvě neděle 8. a 15. května. Dnes byla její součástí i pomoc a zájemci dostali z darů vytvořené poukázky na nákup potřebných věcí.

Brno je po Praze městem, kterým prošlo nejvíce ukrajinských uprchlíků, pro něž Jihomoravský kraj zřídil na výstavišti centrum pomoci a pomohl ubytovat několik tisíc uprchlíků.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mariia Korotkova

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, boje, demonstrace, Brno, Ozbrojené síly Ruské federace, Evropská unie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí v Brně zpívali lidé písně opěvující hrdinství ukrajinského národa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.