Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské městské nemocnice skončily loni po letech v zisku

Hospodaření brněnských městských zdravotnických zařízení včetně dvou nemocnic loni skončilo v zisku. Vedení města o tom informovalo v tiskové zprávě.

„Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, Nemocnice Milosrdných bratří a Úrazové nemocnice Brno jsou financovány ze zdravotního pojištění. Zároveň všechny dostávají provozní příspěvek z rozpočtu města Brna," uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Sdružení zdravotnických zařízení II Brno je označení pro společnost spravující Polikliniku Zahradníkova. Organizace hospodaří s vlastními prostředky z plateb od zdravotních pojišťoven za poskytnutou zdravotní péči, příspěvkem od zřizovatele na provoz a z příjmů z doplňkové činnosti, jako jsou zejména pronájmy prostor. Loňský rok organizace uzavřela se ziskem 1,9 milionu korun.

Nemocnice Milosrdných bratří poskytuje ambulantní i lůžkovou péči, územně pod ni spadá 130 tisíc obyvatel města. Za rok 2021 vykázala nemocnice zisk 55,6 milionu korun díky takzvané bonifikaci, tedy zvýhodnění či odškodnění, těch nemocnic, které pečovaly o pacienty s koronavirem.

Do zisku se díky této bonifikaci letos dostala i Úrazová nemocnice. Zisk 36 milionů korun je první po letech, kdy nemocnice končila ve ztrátě, naposledy v roce 2020 byla ve ztrátě přibližně 70 milionů korun. Ve správě města je nemocnice od roku 2009.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Brněnská Drbna

Štítky ČR, nemocnice, správa, Brno, zdravotnické zařízení, Nemocnice Milosrdných bratří, Petr Hladík, KDU-ČSL, Úrazová nemocnice v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské městské nemocnice skončily loni po letech v zisku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.