Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Solidární Brňané darovali uprchlíkům z Ukrajiny přes tři tisíce kusů nábytku

Přes tři tisíce kusů nábytku darovali lidé z Brna a okolí na brněnské výstaviště, kde funguje už měsíc nábytková banka. Služba slouží lidem z Ukrajiny, kteří utekli před válkou. Nejvíce se shromáždilo matrací a postelí, pro které si přišlo přes čtyři sta lidí a dvacet organizací.

Nábytková banka je v Pavilonu G1 Veletrhů Brno od začátku března. Fungovat bude až do 14. dubna. Následně chce město ve spolupráci s městskou akciovou firmou SAKO Brno hledat nové využití. „Nábytková banka jako taková funguje prostřednictvím vybraných sběrných středisek již několik let a je určená pro sociálně slabší rodiny a jednotlivce. Počítáme s tím, že se po Velikonocích opět vrátí ke svému původnímu poslání, ovšem chceme navázat a využít všech pozitivních postřehů z toho, jak fungovala v režimu pomoci uprchlíkům,“ uvedl brněnský náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Podle Hladíka se ale při pomoci ukrajinským uprchlíkům osvědčil formát, že lidé vozí věci na jedno místo. „Skoro každý den nás lidé něčím příjemně překvapili. Někteří dárci nechávali novým majitelům opravdu krásné vzkazy, další přidávali k dětským postýlkám složené dětské oblečení nebo hračky," doplnil Filip Leder, předseda představenstva městské odpadové společnosti SAKO Brno, která nábytkovou banku zajišťuje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adéla Marková

Štítky Brno, Ukrajina, Válka, Pomoc, Nábytek, uprchlík, banka, Brněnské výstaviště, SAKO Brno, Petr Hladík, Velikonoce, KDU-ČSL, Filip Leder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Solidární Brňané darovali uprchlíkům z Ukrajiny přes tři tisíce kusů nábytku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.