Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vedení KSČM rozhodlo ukončit vydávání stranického deníku Haló noviny

Levicový deník Haló noviny přestane vycházet k 28. dubnu. Místo něj by měl vycházet týdeník. O víkendu to odhlasoval Ústřední výbor KSČM, včera o rozhodnutí informovaly také Haló noviny. KSČM je hlavním akcionářem společnosti Futura, která tento deník vydává. Mluvčí strany Helena Grofová řekla, že náklad Haló novin představoval asi šest tisíc výtisků. U nového týdeníku se podle ní uvažuje se stejným nákladem, podobným formátem a menší redakcí než dosud.

Podle Haló novin byla diskuse o zastavení deníku bouřlivá a hlasování ještě bouřlivější. Pro ukončení deníku nakonec hlasovalo pětapadesát členů ústředního výboru, devět bylo proti a pět se zdrželo. Novodobé Haló noviny začaly vycházet v roce 1991.

O budoucnosti deníku se spekulovalo od podzimu. Komunistická strana po loňských volbách zmizela ze Sněmovny. Dlouholetého předsedu strany Vojtěcha Filipa nahradila europoslankyně Kateřina Konečná, která už na podzimním volebním sjezdu strany uvedla, že chce kvůli dramatickému poklesu příspěvků od státu kromě jiného upravit příspěvek pro Haló noviny.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky ČR, média, KSČM, Haló noviny, Vojtěch Filip, Kateřina Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení KSČM rozhodlo ukončit vydávání stranického deníku Haló noviny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.