Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U městských firem Brna našlo práci už několik desítek ukrajinských uprchlíků

Několik desítek ukrajinských uprchlíků našlo práci v městských firmách v Brně. Asi čtyřicet jich pracuje u Lesů města Brna, řekl včera mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek. Další lidé jsou ve firmách Starez-Sport nebo Sako Brno, další by měli nastoupit tento týden například v dopravním podniku nebo v domově pro seniory. Další firmy o ukrajinských zaměstnancích jednají.

Nejvíce uprchlíků zatím pracuje u Lesů města Brna. „Asi čtyřicet ukrajinských občanů pracuje na pozici dělník pěstební činnosti," uvedl Poňuchálek. Starez-Sport, který se stará o sportoviště, zaměstnává dvě ženy na úklid. V odpadové společnosti Sako působí jedna zaměstnankyně z Ukrajiny, která váží přijímané dodávky.

V Dopravním podniku města Brna by podle Poňuchálka měli tento týden nastoupit dva lidé, a to na pozici zámečník a dělnice. „U druhé pozice je předpoklad, že by se dotyčná paní po naučení českého jazyka ucházela o pozici řidičky trolejbusu," řekl Poňuchálek.

V Domově pro seniory Nopova by tento týden měly nastoupit dvě ženy na pozici kuchařka a uklízečka. „U Brněnských komunikací jsou v jednání obsazení dvou míst uklízeček a Muzeum města Brna jedná o obsazení jednoho pracovního místa," dodal Poňuchálek.

Ukrajinci prchají ze své země kvůli válce s Ruskem. V asistenčním centru na brněnském výstavišti se kromě vyřízení registrace, víz, pojištění a ubytování mohou zapsat na úřad práce.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, správa, práce, boje, Brno, uprchlík, Dopravní podnik města Brna, SAKO Brno, Muzeum města Brna, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U městských firem Brna našlo práci už několik desítek ukrajinských uprchlíků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.