Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé stojí před magistrátem v Brně několikahodinové fronty na pas

Brněnský magistrát hlásí přeplněné čekárny a přepážky. Lidé, kteří si chtějí vyřídit cestovní pas nebo občanský průkaz, si počkají i několik hodin. Důvodem velkého náporu jsou strach z války na Ukrajině i jarní prázdniny.

Před budovou magistrátu v Husově ulici se tvoří fronty. Ti, kteří si chtějí vyřídit cestovní pas nebo občanský průkaz, musejí počítat i s několikahodinovým čekáním. Podle mluvčího brněnského magistrátu Filipa Poňuchálka se s koronavirem snížil zájem o cestování a lidem často propadly cestovní pasy. „V Brně také začínají jarní prázdniny a víme, že mnoho lidí plánuje vycestovat do zahraničí. Roli hrají i události na Ukrajině. Lidé chtějí mít pro všechny případy vystavené platné cestovní doklady,” vysvětlil Drbně mluvčí.

Oproti předchozím letem je v Brně zájem o doklady několikanásobně vyšší. V provozu a vytížené jsou všechny přepážky. K standardním jedenácti pracovištím s fotokabinkami zřídil úřad další dvě, čímž by se měl celý vyřizovací proces urychlit. Termíny elektronických objednání jsou ale vyčerpané do půlky dubna. Mnoho lidí si jde proto vystát frontu s vírou, že na ně přijde řada.

Jen za včerejšek přijal Magistrát města Brna přes pět set žádostí. Skoro polovina dokladů, jež úředníci zpracují, jsou dětské. Před magistrátem je tedy vidět mnoho rodičů s dětmi, kteří chtějí, aby jejich děti mohly bezproblémově cestovat. Velký zájem je i o pasy zrychlené, za které si včera připlatilo přes padesát lidí. 

Ve velkých městech je obecně zvýšený zájem o vyřizování dokladů. Může za to zrušená místní příslušnost, tedy fakt, že si studenti nebo zaměstnanci, kteří do Brna pouze dojíždějí, mohou vyřídit doklady přímo v moravské metropoli. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky cestování, doklady, Ukrajina, magistrát, Brno, cestovní pas, jarní prázdniny, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé stojí před magistrátem v Brně několikahodinové fronty na pas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.