Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno vyhlíží nový plavečák. Dělníci už kopou do země

Za brněnskými Lužánkami roste nový plavecký bazén, který netrpělivě vyhlíží veřejnost, ale také profesionální plavci, kteří díky němu získají ideální podmínky k tréninku. V současné době na výstavbě nového sportoviště pro milovníky vody pracují dělníci. Hotovo mají mít na jaře příštího roku.

Stavba nového plaveckého bazénu za Lužánkami, s níž začali stavaři loni na podzim, je v plném proudu. Cílem výstavby je rozšířit plavecká místa, kterých je v Brně nedostatek. „Chtěli jsme vybudovat sportoviště, které Brňanům poskytne širokou nabídku plaveckých sportů,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL) a dodal, že pětadvacetimetrový bazén bude splňovat i podmínky pro pořádání mezinárodních plaveckých soutěží.

Stavbu uskutečňuje společnost Metrostav Diz – Imos Brno. Nyní se v areálu uskutečňují převážně výkopové práce. Vše má být hotovo do května roku 2023 a celkové náklady činí 250 milionů korun.

Plavečák s tribunou pro dvě stovky osob bude součástí Městského plaveckého stadionu Lužánky. Doplní tedy současný padesátimetrový bazén, který taky čeká modernizace. Součástí projektu je také rekonstrukce vstupních prostor současného bazénu, přilehlých ploch, chodníků či parkovacích míst. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Brno,

Štítky Brno, bazén, plavání, Lužánky, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Metrostav DIZ s.r.o., IMOS Brno, a.s.

Brno vyhlíží nový plavečák. Dělníci už kopou do země  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.