Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ochrnutí a boj o život. Trenér Zbrojovky skončil po pádu ze schodů v umělém spánku

Blížily se Vánoce, čas trávený s rodinou a bilancování událostí uplynulého roku. Plány fotbalového trenéra brněnské Zbrojovky se ale na začátku prosince nečekaně rozplynuly. Nešťastný pád na schodech upoutal Josefa Havla na nemocniční lůžko a odstartoval boj o život.

Milující táta, manžel a fotbalový nadšenec. Josef Havel se stal ze dne na den odkázaným na pomoc druhých a podporu nemocničních přístrojů. Život brněnského kouče se otočil vzhůru nohama jednoho prosincového večera loňského roku. Po klidném posezení s kamarádem u piva si trenér dospívajících svěřenců vzpomněl, že v restauraci zapomněl peněženku. Při návratu do podniku ale přišel osudný pád z kluzkých schodů.


Josef Havel je po pádu odkázaný na přístroje

Úraz hlavy, který při pádu utrpěl, byl tak rozsáhlý, že se aktivní sportovec ocitl na pětadvacet dní v umělém spánku. Následoval kolotoč nemocničních vyšetření, který vyvrcholil několika operacemi hlavy a bojem o holý život. Nyní je dvojnásobný táta ochrnutý na celou levou polovinu těla. S běžnou funkcí orgánů pomáhají Josefu Havlovi přístroje. Stravu přijímá díky sondě, dýchání mu zajišťuje tracheostomická kanyla.

Zdravotní stav jejich přítele není lhostejný Havlovým známým ani kolegům z FC Zbrojovka. „Rádi bychom pomohli Pepovi a jeho rodině alespoň trochu usnadnit tuto nelehkou životní situaci a co nejkvalitněji mu pomohli k návratu do jeho aktivního života," svěřili se a na podporu Havla, jeho manželky Moniky a dětí Natálky a Tomáška založili sbírku. 

Nejdůležitější pro návrat Josefa do běžného života bude přizpůsobení domácího zázemí jeho současnému stavu. Finance štědrých dárců využije rodina na rekonstrukci koupelny a pořízení speciální postele, která je nutností. Prostřednictvím Donio.cz přispěly Havlovým již stovky lidí a darovaná částka se blíží milionu korun.

Rodina Havlových v době před nešťastným pádem

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Donio.cz

Štítky donio, sbírka, Josef Havel, úraz, schodiště, rodina, Vánoce

Ochrnutí a boj o život. Trenér Zbrojovky skončil po pádu ze schodů v umělém spánku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.