Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Magické dvojkové datum nechává Brňany chladnými. Do svateb se nehrnou

Nadcházející data s několika dvojkami nevyvolala v Brně žádnou svatební mánii. Jde o neděli a úterý, navíc v zimním měsíci a pandemickém období, kdy je svateb méně. V úterý 22. února 2022 si však přesto několik párů řekne v Brně ano, a to na různých místech mimo obřadní síně.

V městské části Brno-střed se v úterý 22. února konají nejméně čtyři svatby, v Králově Poli jedna. Termín snoubence láká i přesto, že jde o všední den a dlouhodobě nejoblíbenějším svatebním dnem je sobota.

Máme naplánovaný jeden sňatek mimo radnici, proto byli další zájemci o termín odmítáni. Bylo by časově náročné stihnout více svateb,“ řekla mluvčí městské částí Brno-Královo Pole Olga Pelcová. V městské části Brno-sever v úterky neoddávají, většinu párů tak přesměrovali na jiné matriky. Přesto tam mají jednu výjimku, jde o svatbu ve vile Tugendhat.

Podobné je to na radnici Brno-střed, kde mají 22. února nahlášené čtyři svatby, všechny mimo obřadní síň radnice. „Svatby se budou konat na tradičních místech, jako je Letohrádek Mitrovských nebo Špilberk. Výrazně vyšší zájem o tento termín jsme nezaznamenali,“ uvedla mluvčí radnice Kateřina Dobešová.

Ani v salonu Krystal v centru města se poptávka po svatebních službách nezvýšila nijak mimořádně. „Na úterý 22. února máme nahlášené dvě nevěsty. Zájem o svatby je v této době poněkud střídmý, především kvůli stávajícím opatřením,“ uvedla zaměstnankyně salonu.

V neděli najdou lidé v kalendáři datum 20. 2. 2022, v úterý pak 22. 2. 2022. „Každé zajímavě vyhlížející datum přináší navýšení počtu svateb. Obzvláště velký zájem je vždy o magická data, která vychází na sobotu,“ řekla Marcela Juříková z brněnského salonu Svatka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Svatby, Brno, Datum, Únor, svatba, městská část, radnice, Brno-střed, Královo Pole, Brno-sever, vila Tugendhat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magické dvojkové datum nechává Brňany chladnými. Do svateb se nehrnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.