Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Počasí jako na houpačce, o víkendu bude foukat, sněžit i pršet. V týdnu se oteplí až na 11 stupňů Celsia

Přes Česko bude ve čtvrtek přecházet teplá fronta, na víkend se pak zas slabě ochladí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v sobotu od jednoho do pěti stupňů Celsia a v neděli se teploty dostanou o stupeň výš. Na horách očekávají meteorologové místy sněhové přeháňky, ve vyšších polohách mohou počítat s námrazou. V nižších polohách bude pršet. Foukat bude vítr s nárazy kolem 55 kilometrů v hodině. V příštím týdnu se ale oteplí a nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 11 stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Dnes ovlivní počasí u nás teplá fronta, která bude jen zvolna postupovat od západu. Srážky na ní čekáme zejména v severní polovině území, většinou půjde o déšť, na severu a také východě (kam dorazí až později večer), by se mělo jednat od vyšších poloh o sněžení," uvedl dnes ČHMÚ na svém facebookovém profilu. Dnešní nejvyšší teploty budou budou pro toto období nadnormální, mimo hory většinou mezi třemi až sedmi stupni Celsia, chladněji bude na severu, východě a také na Českomoravské vrchovině.

V pátek bude přes Česko přecházet studená fronta, bude zataženo až oblačno s občasným deštěm, sněžit bude nejdříve jen v nejvyšších polohách hor, s ochlazením se bude hranice sněžení postupně snižovat. Foukat bude mírný jihozápadní vítr, v Čechách později večer zesílí na čerstvý místy s nárazy kolem 55 kilometry v hodině. Částečně slábnout by měl vítr v sobotu večer.

V sobotu přes den bude oblačnost proměnlivá, místy sněhové a dešťové přeháňky budou odpoledne ustávat. Sobotní nejnižší noční teploty se budou pohybovat od dvou do minus dvou stupňů Celsia, nejvyšší denní teploty od jednoho do pěti stupňů. Sněžit bude ojediněle i v neděli, zejména na horách, v polohách pod 500 metru nad mořem budou srážky smíšené nebo dešťové. Odpoledne se hranice sněžení posune na 800 metru nad mořem. Opět bude foukat vítr místy s nárazy kolem 55 kilometrů v hodině. Po víkendu se začne oteplovat, v pondělí vystoupají teploty k sedmi stupňům, postupem týdne se budou teploty pohybovat od šesti do 11 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, únor, meteorologové, sněžení, déšť, oteplení, Česká republika, ČHMÚ, stupeň Celsia, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí jako na houpačce, o víkendu bude foukat, sněžit i pršet. V týdnu se oteplí až na 11 stupňů Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.