Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Návštěvnost Zoo Hodonín byla loni nejnižší za posledních patnáct let

Zoo Hodonín měla loni nejnižší návštěvnost za posledních 15 let, zavítalo do ní 113 529 lidí. To je meziročně o 32 336 lidí méně a o 81 874 méně než v návštěvnicky rekordním roce 2019. Řekla to mluvčí zařízení Marie Blahová. Zoo byla loni opakovaně uzavřena, jednak kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru a také kvůli odstraňování následků červnového tornáda.

Kvůli vládním opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru byla zoo uzavřená od 1. ledna do 11. dubna, od 25. června do 30. července pak kvůli škodám, které v části zahrady napáchalo tornádo. Mluvčí uvedla, že v nelehkých chvílích bezprostředně po tornádu se zvedla vlna solidarity a zahradě se dostalo pomoci jak fyzické při odklízení následků živlu, tak i peněžní pomoci.

„Finanční pomoc byla obrovská a my díky ní dnes připravujeme výstavbu nového útulku v hodnotě téměř deset milionů korun, dále pak výstavbu nových akvárií v hodnotě přes 25 milionů korun a další menší opravy, které jsou nezbytné pro bezpečné fungování zoologické zahrady. To vše díky podpoře tisíců dárců, sponzorů, nadšenců i vedení města Hodonína," uvedl ředitel zoo Martin Krug.

Zoo se loni podařilo několik historických odchovů. „Největší radost máme z mláděte zoborožce šedolícího, arassariho hnědouchého i nanduů pampových. Rodila se ale i další mláďata, například u silně kriticky ohrožených antilop, oryxů arabských," uvedl ředitel.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Chová přes tisíc zvířat asi 280 druhů, hlavním lákadlem jsou smetanově zbarvení lvi. Návštěvnický rekord je z roku 2019, kdy do zoo zavítalo 195 403 návštěvníků, meziročně zhruba o 23 tisíc více. Tehdy padl návštěvnický rekord z roku 2018, kdy do zoo zamířilo 172 140 lidí. Tornádo na Hodonínsku a Břeclavsku loni koncem června poničilo asi 1200 domů, částečně poškodilo právě i areál zoo.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoologická zahrada Hodonín

Štítky ČR, příroda, zoo, Hodonín, Zoologická zahrada Hodonín, tornádo, zahrada, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost Zoo Hodonín byla loni nejnižší za posledních patnáct let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.