Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na pláž i v zimě. Kurty na Riviéře zastřešuje nová nafukovací hala

PR článek

Nadšenci do plážových sportů již nemusí přes zimní období zahálet. Beachvolejbalové kurty na koupališti Riviéra od 27. ledna před špatným počasím chrání nafukovací hala. 

Nafukovací hala bude zakrývat všech šest hřišť na plážový volejbal, které však sportovci mohou využívat také ke hře beach badmintonu nebo beach tenisu. „Chtěli jsme, aby si lidé svůj oblíbený sport mohli hrát celoročně. Všechny písečné kurty na Riviéře jsme proto zastřešili nafukovací halou, která má rozměry 52 na 36 metrů. Splnili jsme tak jeden z dlouhodobých cílů v tomto oblíbeném rekreačním a sportovním objektu,“ říká Petr Hladík, 1. náměstek primátorky města Brna. 

Instalaci nafukovací haly předcházelo rozšíření samotné hrací plochy. K původním čtyřem kurtům v červnu minulého roku přibyly další dva. „Projekt rozšíření beachvolejbalových hřišť a jejich zastřešení podpořilo Statutární město Brno dotací ve výši šesti milionů korun,“ dodává Hladík. 

Přetlaková nafukovací hala pro šest kurtů je kromě vytápění vybavená také LED osvětlením a dálkovým ovládáním přes aplikaci. „Při výběru jsme se řídili současnými trendy, proto jsme pořídili dvouplášťovou halu. Ta by měla být výhodnější z hlediska úspor v nákladech na provoz,“ vysvětluje Martin Mikš, generální ředitel městské společnosti STAREZ – SPORT, a. s., která beachvolejbalové kurty provozuje. 

Bílá hala zůstane nad kurty nafouklá pravděpodobně až do dubna, odkdy je v plánu také revitalizace okolní plochy. Změnu termínu jejího odstranění však může ovlivnit počasí. „Všichni zájemci si mohou hrací plochu rezervovat na stránkách beach.sportujemevbrne.cz. Kurty jsou nyní otevřené každý den od 14 do 22 hodin. Pokud však bude zájem i o dopolední časy, provoz se rozšíří,“ uzavírá Jaroslav Suchý, radní pro oblast sportu. 

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Riviéra, Starez Sport, Sportování, zima, sport, Volejbal Brno, Petr Hladík, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pláž i v zimě. Kurty na Riviéře zastřešuje nová nafukovací hala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.