Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Aktivisté v Brně se chovali jako kapři

Tichou podporu získali kapři plavající v kádích na brněnské Masarykově ulici od party aktivistů, kteří se v ulici shromáždili, aby vyjádřili solidaritu s rybími druhy. Do rukou si vzali transparenty podporující lepší zacházení se šupináči, nasadili si roušky a mlčeli podobně jako kapři.

Protest proti vánočním kaprům je každoroční rutinou ochránců zvířat i části veřejnosti po celé republice. Jejich oblíbenou destinací je rovněž Brno, v němž akci organizovali aktivisté ze spolku Zvířata nejíme. Protestující si dali dostaveníčko v Masarykově ulici přímo před prodejci ryb.

Přes ústa máme černé roušky, které symbolizují fakt, že ryby nemohou křičet o život. Nemohou vyjádřit jejich bolest a lidé pak mají pocit, že bolest nebo jiné emoce vůbec nemají. Po celou dobu držíme bannery s tematickými nápisy a laptopy se záběry o životě kapra,“ popsali organizátoři. 

Pozornost vzbudila skupinka tvořená zhruba dvaceti lidmi i u kolemjdoucích. Někteří si vzali propagační letáček, jiní Brňané naopak s ledovým klidem mlčící partu obešli. S klidem reagovali na přítomnost aktivistů i samotní prodejci kaprů. „Myslíme si o nich své. Jsme na ně zvyklí, protože to dělají každý rok, takže je to takové zpestření práci,“ reagovali s nadsázkou na dotaz místní prodejci. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Kapři, Aktivisté, Protest, Vánoce, kapr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté v Brně se chovali jako kapři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.